Sfaturi utile pentru un apartament de inchiriat

Daca si tu te afli in situatia de a cauta un apartament de inchiriat, iata cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare.


Deschide Galeria

Dupa ce ai vizionat cateva apartamente, te-ai hotarat in sfarsit asupra unuia. Inainte de a semna vreun contract, noi te sfatuim sa mai arunci o privire la cateva aspecte. Verifica daca toate aparatele electrocasnice din casa sunt functionale; desi s-ar putea sa dureze, e mai bine sa o faci acum decat sa platesti pe viitor reparatia lor sau sa astepti o vesnicie inlocuirea lor.

Verifica nivelul de zgomot din viitorul apartament de inchiriat. Daca este situat stradal si nivelul zgomotului este ridicat, se aud claxoane, zgomot din trafic, atunci poate ar trebui sa-ti pui un semn de intrebare referitor la nivelul de izolare fonica al apartamentului. De asemenea, daca auzi vocile vecinilor f clar, cu siguranta, pe viitor, vei resimti un disconfort.

Intreaba daca apartamentul a fost sau urmeaza sa fie renovat. O minima igienizare este esentiala. Daca nu primesti garantii sigure ca acest lucru se va intampla, poate e bine sa mai cauti. E bine sa lamuresti si aspectele legate de mobilier. Daca iti doresti un apartament nemobilat, partial mobilat sau mobilat si utilat complet, e bine sa stabilesti aceste aspecte dinainte de a te muta. Exista riscul sa te trezesti cu prea multa mobila sau desi ti s-a promis un pat si un dulap, esti nevoit sa le cumperi chiar tu.

Verifica zonele ascunse ale apartamentului. Arunca o privire in dulapuri sau in dressing. Daca aspectul lor nu e satisfacator sau prezinta semne de degradare sau miros ciudat, e indicat sa ceri inlocuirea lor. Verifica sa nu existe urme de mucegai sau igrasie.

E important sa verifici, de asemenea, daca robinetii din baie si bucatarie functioneaza corespunzator. La fel trebuie sa procedezi si cu instalatia electrica.

Retine: confortul tau este important! Alege cu grija locul in care urmeaza sa iti petreci urmatoarele 6 luni, un an sau poate mai multi. 

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...