Shoteria – o statie importanta pe drumul spre distractie

Peisajul nocturn al capitalei s-a imbogatit cu un nou local numit Shoteria, aici oamenii pusi pe distractie pot petrece momente de calitate intr-un cadru foarte autentic. Acest local, situat in Centrul Vechi, incearca sa reinterpreteze atmosfera unei statii de tren, statie care se afla pe traseul cu destinatia finala, bine stabilita: Party. Shoteria se inscrie cu succes in lista localurilor cu un design interesant, design care influenteaza considerabil momentele petrecute in acel spatiu. Shoteria ne arata ca domeniul barurilor evolueaza intr-o directie buna, este unul dintre acele tipuri de localuri care incearca sa-si introduca clientii in diverse scenarii originale, in care cei care intra sa petreaca acolo clipe memorabile.

Deschide Galeria

Cei de la Shoteria au apelat la serviciile Alinei Turdean – architect de interior si designer de obiect. Alina a colaborat anterior si la amenajarea barului Bicicleta, avand un portofoliu de proiecte personale specializate in design de produs si exhibit design.

„Din punct de vedere al designului Shoteria este un exemplu de romantism industrial presarat cu mici detalii afective, detalii care se regasesc in toate elementele decorative introduse in amenajare. O imbinare de nostalgie pentru vechi si amprente ale referintelor anterioare, o colectie de amicitii transpuse in obiecte de design si ambianta potrivita pentru a te trimite in urmatoarea calatorie” ne spus Alina legat de amenajeara acestui local.

Vlad Hancu, unul dintre proprietarii barului ne va impartasi cateva din ideile care stau la baza conceptului Shoteria:

“Shoteria – primul shotbar din capitala – se transforma, timp de 3 zile pe saptamana, in complicele celor care iubesc sa petreaca in Centrul Istoric. Design-ul si amenajarea barului sunt menite sa-si gazduiasca clientii intr-un spațiu decorat in stilul unei statii de tren. Localul are doua zone principale: statia de prima alcoolizare, urmata de statia de reabilitare.

Tabela de 'Plecari' care sta deasupra barului afiseaza meniul de alcoolizare cu care petrecaretii isi pot incepe viata de noapte, pentru a ajunge pregatiti de petrecere in localurile preferate din Centrul Vechi. La capatul barului ii asteapta tabela de „Sosiri” care afiseaza meniul de reabilitare, cu bauturi revigorante pentru toti cei care se intorc de la petrecere si vor sa isi recapete energia pentru a doua zi.”

Design-ul barului se bazeaza pe descompunerea unui vagon de tren si pe combinarea unor elemente recuperate, specifice statiilor CFR, cu obiecte de design construite anume pentru acest spațiu. Amenajarea include si detalii cu incarcatura afectiva pentru fiecare din membrii echipei implicate in proiect.

Lucrarile de amenajare ale acestui spatiu de 58 de metri patrati au durat aproximativ trei luni de zile iar suma alocat este de aproximativ 100.000 de euro.

Localul a fost pastrat cu o mare parte din deteriorarile de suprafata ale peretilor din caramida, acest spațiu a apartinut ulterior unei foste croitorii. Au fost reconditionate anumite zone prin mulajele de ipsos decorative ce marginesc in partea superioara singurul perete existent, cat si coloana de fonta care imparte in doua una din laturile lungi.

Toate elementele decorative si piesele de mobilier au fost proiectate special pentru acest spatiu. Identitatea vizuala si elementele grafice decorative au fost realizate de graphic designer-ul Victor Bartis, iar amenajarea interioara s-a realizat prin intermediul Vertigo Metal Design. Alte elemente-cheie in decorul interior sunt semnate de Silva Artis, Poteca Studio, Atelier Cornescu si Atelier Moldoveanu.

Pentru compartimentarile noi din zona de baie s-a optat pentru tinci care imita betonul, in combinatie cu un perete decorativ tapetat cu bilete de tren supradimensionate. Acestea au fost realizate cu grafica printata pe carton de mucava si lipite individual.

De asemenea, materialul predominant este metalul sub toate formele disponibile: de la tabla cutata pentru placarea intregului retrobar, tabla expandata pentru politele din retrobar si fatada, sau tabla striata pentru placari de detaliu, pana la structuri pe teava de otel si chiar meniuri din aluminium antichizat cu print UV.

Finisajele metalului variaza de la tabla chioara la vopsire in camp electrostatic, vopsire clasica sau corodare cu piatra vanata pentru aspectul ruginit.

Propunerea de iluminare a fost parte integranta a proiectului propus si s-a realizat punctual in functie de zonele de interes marcate prin iluminare. Pentru partea electrica cei de la Shoteria au colaborat cu firma Thermoflux.

Iluminatul decorativ realizat prin text din tub de neon a fost facut impreuna cu Indigo Neon, dupa grafica propusa de proprietari.

Iluminarea de ambianta este realizata printr-o serie de scafe conturate doar prin iluminare cu led.

Zona de bar este cea mai importanta, ea fiind marcata decorativ cu o multitudine de becuri Edison, parte din ele montate in lampi de control, insotite de o ampla butaforie din cablu electric negru, realizata cu ajutorul lui Stefan Mihalcea de la Thermoflux.

Din punct de vedere tehnic pe bar sunt punctate statiile de servire, prin lumina directa provenita de la reflectoare PAR, al caror fascicul de lumina este directionat de un cilindu metalic realizat special pentru a obține diametrul optim de lumina pe blat pentru evidentierea bauturilor servite.

Despre persoanele care frecventeaza Shoteria, Vlad ne mai spune ca acestia sunt, in general: „iubitori de distractie, sunt cei care vor sa petreaca alaturi de prieteni in Centrul Istoric – ei cauta locuri de calitate care sa le ofere o experienta unica, definitorie pentru viata lor de noapte si stilul personal. Sunt oameni tineri, petrecareti, dar si responsabili in acelasi timp, care stiu sa se distreze, dar sa se si 'reabiliteze' pentru a doua zi.” 

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole