Shoteria – o statie importanta pe drumul spre distractie

Peisajul nocturn al capitalei s-a imbogatit cu un nou local numit Shoteria, aici oamenii pusi pe distractie pot petrece momente de calitate intr-un cadru foarte autentic. Acest local, situat in Centrul Vechi, incearca sa reinterpreteze atmosfera unei statii de tren, statie care se afla pe traseul cu destinatia finala, bine stabilita: Party. Shoteria se inscrie cu succes in lista localurilor cu un design interesant, design care influenteaza considerabil momentele petrecute in acel spatiu. Shoteria ne arata ca domeniul barurilor evolueaza intr-o directie buna, este unul dintre acele tipuri de localuri care incearca sa-si introduca clientii in diverse scenarii originale, in care cei care intra sa petreaca acolo clipe memorabile.
Cei de la Shoteria au apelat la serviciile Alinei Turdean – architect de interior si designer de obiect. Alina a colaborat anterior si la amenajarea barului Bicicleta, avand un portofoliu de proiecte personale specializate in design de produs si exhibit design.
Vlad Hancu, unul dintre proprietarii barului ne va impartasi cateva din ideile care stau la baza conceptului Shoteria: “Shoteria – primul shotbar din capitala – se transforma, timp de 3 zile pe saptamana, in complicele celor care iubesc sa petreaca in Centrul Istoric. Design-ul si amenajarea barului sunt menite sa-si gazduiasca clientii intr-un spațiu decorat in stilul unei statii de tren. Localul are doua zone principale: statia de prima alcoolizare, urmata de statia de reabilitare. Tabela de ‘Plecari’ care sta deasupra barului afiseaza meniul de alcoolizare cu care petrecaretii isi pot incepe viata de noapte, pentru a ajunge pregatiti de petrecere in localurile preferate din Centrul Vechi. La capatul barului ii asteapta tabela de „Sosiri” care afiseaza meniul de reabilitare, cu baut
„Din punct de vedere al designului Shoteria este un exemplu de romantism industrial presarat cu mici detalii afective, detalii care se regasesc in toate elementele decorative introduse in amenajare. O imbinare de nostalgie pentru vechi si amprente ale referintelor anterioare, o colectie de amicitii transpuse in obiecte de design si ambianta potrivita pentru a te trimite in urmatoarea calatorie” ne spus Alina legat de amenajeara acestui local.
Design-ul barului se bazeaza pe descompunerea unui vagon de tren si pe combinarea unor elemente recuperate, specifice statiilor CFR, cu obiecte de design construite anume pentru acest spațiu. Amenajarea include si detalii cu incarcatura afectiva pentru fiecare din membrii echipei implicate in proiect.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole