fbpx

Simplitate scandinava intr-o amenajare cu accente de rosu

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Deseori, ceea ce ma atrage la o amenajare sunt culorile curajoase. Si cand spun curajoasa, ma refer in special la rosul care inevitabil te atrage ca un magnet. Ca in cazul acestei bucatarii; rosul si albul intr-o armonioasa dispunere, echilibrata si atragatoare in acelasi timp.

Deschide Galeria

Apartamentul de astazi ne poarta intr-o calatorie intr-un spatiu retro, cu mobilier tipic anilor 1950, pe un fundal de stil scandinav. Resimti minimalismul pe care pun mare pret nordicii, dar spatiului nu-i lipsesc accentele personale, contemporane. Mult alb pe fundal si apoi accente discrete de culori, esenta de lemn din componenta pardoselii si verde-oliv al mobilierului.

Suprafata totala de 55 metri patrati permite desfasurarea unui stil creativ, cu postere si tablouri pop-art, un mix de influente potrivit unei amenajari tineresti, usor nonconformiste.

In bucatarie, frigiderul rosu de la Smeg (un brand renumit pentru modelele sale de frigidere retro, colorate) este vedeta. Restul mobilierului alb si faianta tip Subway completeaza decorul de inspiratie retro, dar contemporan in acelasi timp. Spatiul nu este foarte generos, dar suficient pentru a integra si un loc de luat masa. Pardoseala preia motivul alb-rosu al amenajarii, realizand astfel un decor indraznet, dar armonios.

Spatiul restrans al dormitorului ne demonstreaza cum poti fi creativ si ordonat intr-o camera destinata in principal odihnei. Biroul de la fereastra nu incarca incaperea, fiind o alegere inspirata si practica. Alegerea acestui model de comoda ajuta spatiul, asigurand in acelasi timp si loc pentru depozitarea hainelor.

Scandinavii iubesc lumina naturala, asa ca nu ma surprinde ca ferestrele deseori nu au perdele si/sau draperii. Se opteaza in general pentru modele albe cat mai translucide, aproape transparente pentru a filtra cat mai placut lumina (vezi perdelele din dormitor).

Daca esti un fan al stilului retro, cu siguranta aceasta amenajare va fi pe placul tau. Imi doresc ca acest apartament, in special bucataria, sa va inspire pe cat mai multi dintre voi!

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...