Atunci cand te-ai decis ca e momentul ca locuinta ta sa respecte cele mai noi tendinte, alege sa te inspiri dintr-o amenajare actuala, in stil scandinav si cu accente moderne.

Pentru ca vorbim in acest caz de un spatiu de dimensiuni generoase, dedicat unei familii extinse, fiecare sector al locuintei este bine delimitat prin evidentierea unui design propriu dar in acelasi timp omogen cu restul locuintei.

Stilul modern aduce in prim plan iluzia de marire optica cu ajutorul spatiilor deschise si al oglinzilor. Pentru a respecta aceasta linie, se creeaza o unitatate inca de la pasirea in interiorul apartamentului, unde putem observa o legatura evidenta intre zona de dressing, acoperit in intregime de oglinzi, bucatarie si living, prin lipsa usilor si prezenta holurilor de mari dimensiuni.

Pentru ca vorbeam mai devreme despre unicitate, putem observa cum stilul monocromatic al gresiei si mobilierului de bucatarie delimiteaza subtil zona de intrare si de servire a mesei.

Se pastreaza echilibrul intre simplitate si eleganta, fiecare spatiu fiind bine exploatat tocmai pentru a nu permite iesirea in evidenta a unor eventuale intreruperi. Atat mobilierul holului cat si cel al bucatariei au in componenta lor un numar impresionant de locuri de depozitare.

Pentru ca relaxarea este una din principalele activitati careia atribuim cuvantul “acasa”, living-ul aduce in prim plan simplitatea prin accentele elegante. Locul de servire al mesei, monocromatic si acesta, pastreaza legatura cu zona bucatariei. 
Culorile pastelate regasite mural, in mobilier, accesorii si textile dau voie candelabrului discret si accesoriilor sa dea nastere imaginii luxuriante. 

Trecerea catre celelalte camere se face lin, pastrandu-se nuantele de pastel.

Accentele de culoare in tonuri de galben, portocaliu sau turcoaz, ce se asorteaza cu cromatica celoralte incaperi, alaturi de accesoriile jucause, fac usor recognoscibile camerele dedicate celor mici. Desi acestea sunt de mici dimensiuni, compactarea mobilierului si pozitionarea lui geometrica, fac in ambele un spatiu generos, perfect atat pentru relaxare, cat si pentru intreprinderea activitatilor de zi cu zi. 

Dormitorul matrimonial pastreaza linia tanara si imbina toate celelalte camere intr-una singura punand la dispozitie un spatiu impresionant, marit vizual prin coloristica si mobilierul incastrat si compact.

Primul lucru asupra caruia ne concentram atentia in spatiul baii sunt benzile de led ascunse in spatele unui perete fals pozitionat in lateralul cazii. Si aici, ca in cazul tuturor celorlalte incaperi, regasim pastelul, geometria si mobilierul compact, toate fiind caracteristici ale design-ului practic si functional.

Indiferent de stilul pe care il abordezi atunci cand decizi ca e timpul pentru o schimbare, nu uita ca “simplu” poate fi de cele mai multe ori “complicat” si asta nu datorita efortului investit, ci a faptului ca, pentru a da nastere unui tot unitar, intregul complex de componente trebuie sa fie omogen in ton cu tendintele actuale.

Designer

Te gandesti sa reamenajezi apartamentul? Vezi ce produse poti sa achizitionezi online si ieftin!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!