Simplitate si unitate intr-un apartament de mici dimensiuni

Atunci cand vorbim de un spatiu restrans, confortul si comoditatea sunt cele mai importante cerinte pe care o amenajare trebuie sa le indeplineasca.

Deschide Galeria

Pe langa cele doua obiective, aceasta transfomare isi propune sa imparta intregul apartament compus din doua camere, in zone cu functii bine stabilite dar in acelasi timp omogene, singura usa prezenta fiind cea care face legatura cu spatiul ascuns al baii. Din punct de vedere al coloristicii, paleta este una simplista, bazandu-se doar pe nuante de gri si albastru reflectate mural, in accesorii si mobilier.

Bucataria cu aspect compact si liniar, se transforma intr-un spatiu relaxant si in acelasi timp modern. Mobilierul minimalist se completeaza perfect cu spatiul de servire al mesei cu aspect de bar si corpurile abstracte de iluminat. Detaliile etnice evidentiate sub forma unei picturi murale vin in completarea elementelor naturale reprezentate de plantele decorative, oferind un accent de prospetime.

Impreuna cu living-ul, se evidentiaza un open space geometric, al carui spatiu de relaxare face legatura cu camera de odihna. In cazul livingului se pastreaza linia simpla a mobilierului, singurele componente care se fac remarcate prin accentele de culoare fiind accesoriile: oglinda rotunda cu decor asimetric si pernele colorate asezate pe coltarul confortabil.

Pentru ca fiecare spatiu trebuie exploatat in egala masura, zona care desparte open space-ul de dormitor, se transforma intr-un loc perfect pentru intreprinderea activitatilor de birou si asta cu ajutorul unui mobilier compact, pozitionat de-alungul zonei ferestrelor.

Camera dedicata odihnii, aflata in continuarea open-spaceului dar ascunsa in spatele unui perete despartiro,  capata un caracter modern si minimalist. Cu un pat dublu, asezat central, accesorizat in nuante derivate de albastru si cu un mobilier in linii simple, regasit mural, spatiul capata un caracter intim desi nu este prevazut cu niciun element de inchidere. Ce atrage atentia in cazul acestei incaperi, sunt spatiile de depozitare care sunt asezate la inaltime, lasand loc sub acestea pentru improvizarea unei noptiere pe colt cu aspect de blat.

Baia, singura incapere izolata de celelalte camere, are un caracter simplist, in linii fine si cu accente rustice. Vorbim in acest caz de un mobilier cu detalii metalice si lemn natural, o oglinda de mari dimensiuni ornamentata cu benzi de led si o cabina de dus cu pereti din sticla. La toate aceste elemente cu caracter modern se adauga un detaliu etnic: un covor impletit, pata de culoare a intregului spatiu.

Designer: Creative Living Line

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole