fbpx

Simplu si functional intr-un spatiu de 32 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cum sa optimizezi spatiile mici, iata o intrebare pe care designerii o aud foarte des. Raspunsurile variaza pentru ca niciun spatiu nu seamana cu altul, prin prisma celor care locuiesc in el. Nevoile noastre sunt diferite, deci si solutiile propuse se vor plia pe lucrurile de care avem nevoie. Unele spatii sunt amenajate pentru a fi inchiriate, altele sunt locuite doar de o persoana, in altele se doreste o incapere suplimentara, pe cand altii isi doresc cat mai mult spatiu deschis, fara partitii.

Deschide Galeria

Exemplul pe care l-am selectat astazi reprezinta un apartament de 32 metri patrati, pe care am putea-o numi garsoniera sau studio. Pentru unele persoane dormitul pe canapea poate fi o adevarata corvoada, de aceea isi doresc neaparat o zona de dormitor, cat de mica, doar sa existe. Acesta a fost si cazul acestui beneficiar. Intr-un apartament cu astfel de dimensiuni, crearea unui dormitor inseamna un plus de fragmentare care sporeste senzatia de spatiu mic. Insa rezolvarea propusa de designer reuseste sa echilibreze functiunile si, mai ales, sa nu sufoce amenajarea.

Solutia castigatoare a fost crearea unei partitii din sticla (asemanatoare unui glasvand). Cu ajutorul ei, spatiul nou creat poate primi lumina naturala, iar draperiile, odata trase, asigura intimitatea necesara.

Intrucat o astfel de modificare poate fi destul de costisitoare, partile implicate au convenit sa reduca bugetul acolo unde s-a putut. De aceea, multe din piesele de mobilier au fost achizitionate din IKEA, cu exceptia dulapurilor din zona holului care au fost realizate pe comanda.

Cromatic, predomina un fundal cu mult alb, chiar si pentru pardoseala, iar ca accent au fost adaugate zone de verde care inveselesc spatiul si ii imprima un plus de dinamica; putem vedea ilustrat acest lucru foarte bine in perimetrul dormitorului.

Zona de living s-a restrans, insa chiar si asa, ea nu lipseste. Peretele verde din dormitor se continua si aici, fiind un fundal excelent pentru ramele negre ale tablourilor sau lampadarul cu baza din lemn. Apartamentul beneficiaza si de un balcon.

Bucataria este deschisa si pastreaza nota designului scandinav. Amenajarea zonei de gatit este aerisita, fara dulapuri in partea superioara, doar o polita pentru vase si decoratiuni si bare pentru suporturi de plante. Se gateste rar, dar totul este amenajat cu cele necesare, incluzand si electrocasnicele de baza: plita, cuptor si frigider.

Simplitatea tipica interioarelor nordice descrie cel mai bine acest spatiu de 32 metri patrati. Cu toate acestea, inspiratie utila vei gasi chiar si aici. Speram sa-ti fie de folos!

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...