Solutii de depozitare utile pentru dormitoare mici

Dormitoarele mici sunt mereu un subiect dificil prin prisma spatiului mic si a problemelor legate de depozitare. In prezent, vom intalni camere relativ restranse in care ne trebuie imaginatie pentru o optimizare eficienta a amenajarii. Dormitoarele mici sunt parte din viata noastra acum mai mult ca oricand. Haideti sa vedem cum ne putem descurca cu o astfel de zona fara sa ne simtim coplesiti si dezarmati.

Deschide Galeria

O organizare buna necesita o planificare in prealabil. Trebuie sa stim inca de la inceput ce fel de dormitor ne dorim si mai ales cat si cum vom depozita aici. Sa nu uitam totusi ca dormitorul este un spatiu pentru relaxare si odihna, nu o camara pentru stocat haine si alte accesorii unde sa ne putem strecura si noi sa dormim. De aceea, daca aveti de-a face cu un dormitor nu foarte generos, e bine sa prioritizati lucrurile si nevoile.

Mobilierul multifunctional este cheia rezolvarii problemelor. Incepeti cu patul. Alegeti un model cu sertare spatioase care sa va permita sa asezati lucrurile voluminoase precum pilotele sau pernele, sau macar cu spatiu liber dedesubt pentru a putea introduce ulterior cutiile cu cele depozitate in ele sau cosuri spatioase din ratan sau rachita. Pot fi acoperite cu o lenjerie de pat mai lunga pentru a masca aspectul inestetic.

Bineinteles, nu trebuie sa omitem dulapurile pentru haine. Ele pot fi tip dressing cu usi glisante si montate pe un perete sau varianta clasica a sifonierului cu doua usi. In functie de perimetrul de care dispunem, daca dormitorul este prea mic, putem instala dressingul pe hol si sa pastram camera mai aerisita. Pentru cei care locuiesc in chirie si mobilierul din dormitor nu include dulapuri, exista solutii mai boeme de a aranja hainele pe umerase suspendate de bare.

Apoi, ganditi-va cum puteti salva spatiu de la suprafata pardoselii. Renuntati la ideea de comoda clasica. Alegeti variante suspendate, eventual integrate in tablia patului. In acelasi context, se poate opta si pentru etajere sau rafturi suspendate. Nu foarte multe, pentru a nu incarca inutil peretii. Acestea pot fi asezate deasupra patului sau pe un perete lateral. Retineti ca pentru orice spatiu mic, amenajarea pe verticala este o solutie veritabila care merita explorata.

Cum mai puteti castiga spatiu? Alegeti o lampa de perete in loc de veioza. Astfel veti avea mai mult loc pe noptiera. O alta idee ingenioasa poate fi creata dintr-o etajera montata deasupra patului si sub ea sa fie integrate spoturi care sa functioneze ca lumina ambientala si sa fie utila pentru momentele petrecute citind.

Pentru cei care iubesc un look vintage, se poate opta pentru un cufar cu patina. Poate fi chiar cel al bunicii sau unul cumparat de la targurile de antichitati. Obiectele cu aspect antichizat se poarta fiind printre tendintele des intalnite in amenajarile realizate de designeri. Ne putem si noi inspira pentru decoruri cu stil chiar si in spatiile mici precum dormitoarele noastre.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole