Solutii functionale intr-un apartament de 43 metri patrati

Spatiile mici reprezinta o imensa sursa de inspiratie pentru noi toti. Solutiile la care apeleaza designerii pentru a amenaja astfel de apartamente sunt din cele mai interesante si ne ofera noi perspective cu fiecare proiect in parte. Iata cum acesti designeri din Polonia au reusit sa puna in valoare un apartament de 43 metri patrati.

Deschide Galeria

Camerele mici au fost o reala provocare pentru echipa, tinand cont de configuratia de 2 camere a apartamentului. Pentru a crea zona functionale si cu spatii de depozitare, au optimizat fiecare metru patrat si au recurs la cateva modificari precum desfiintarea peretelui dintre living si bucatarie. Astfel, au largit suprafata zonei de zi. Au adaugat luminile potrivite astfel incat spatiul sa fie uniform iluminat. Pentru pereti au ales nuante deschise care amplifica spatiul.

Intr-un spatiu mic, se recomanda o mobilare sumara, cu piese de baza, necesare functiunii respective. Pentru living, au mizat pe o canapea confortabila, un corp suport pentru televizor si un corp inalt de biblioteca pozitionat langa usa de la intrarea in camera. Au personalizat discret cu doua tablouri si un lampadar asezat langa canapea.

Trecerea spre bucatarie se face discret prin intermediul locului de luat masa, cochet amenajat. Unul din scaune poate fi folosit si ca fotoliu, iar corpul suspendat directioneaza lumina deasupra mesei, creand un placut centru de interes.

Pentru bucatarie, au ales mobilier simplu, dispus pe doua laturi, cu chiuveta amenajata la fereastra. Electrocasnicele de baza sunt incorporate, iar albul fronturilor reflecta lumina si imprima un plus de spatialitate incaperii.

In ciuda spatiului ingust din hol, designerii au reusit sa integreze aici dulapuri pentru depozitare, separate de un blat ce permite o expunere de decoratiuni sau accesorii. Excelenta idee! Creand doua randuri de dulapuri, efectul asupra spatiului nu este de sufocare asa cum s-ar fi intamplat cu un dulap inalt. In plus, in capatul holului, intr-o fosta camara, a fost amenajat un dressing, eliminand astfel depozitarea din dormitor.

In zona de noapte, s-a mizat pe crearea unei atmosfere de relaxare, folosind texturi si nuante neutre, calde, dar si cateva accente placute de galben. Deasupra caloriferului, designerii au amenajat un loc de admirat privelistea printr-o simpla amplasare a unui blat.

Pentru baie, cuvantul de ordine este optimizarea. Totul este integrat la limita: cada, lavoar cu dulap si o masina de spalat rufe cu incarcare verticala, iar toaleta se afla intr-o incapere separata, lipita de baia principala.

Speram sa te inspire si pe tine amenajarea acestui apartament de 43 metri patrati si sa gasesti multe idei utile de pus in practica!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole