Solutii ingenioase de depozitare a hainelor

Acest articol este dedicat mai ales femeilor care se regasesc in urmatoarea afirmatie: Imi place ordinea, dar nu pot renunta la nici una dintre hainele mele, si deocamdata nu imi permit o incapere – dressing (care oricum probabil ca nu ar fi suficienta).

Deschide Galeria

Ne place ca lucrurile sa fie la locul lor, pentru ca acest lucru ne simplifica viata, dar apartamentele in care locuim nu ne permit un spatiu dedicat pentru fiecare subcategorie. In plus, locuim intr-o tara cu un climat temperat continental, ceea ce ne obliga sa depozitam de la haine de blana la bluze diafane, plus cizme pentru ploaie si accesorii pentru toate capriciile vremii. Am strans mai jos cateva sfaturi pentru a nu face nici un compromis cu pastrarea si depozitarea lucrurilor.

Suporturile pentru umerase de diferite dimensiuni sunt o alternativa pentru dulapurile masive si costisitoare, care au devenit insuficiente. Ele incap in spatii mici, cu forme neregulate si pot fi suplimentate cu diferite cutii si rafturi din panza, pentru a pastra obiectele de dimensiuni mai mici la locul lor. In plus, spatiul de dedesubt este si el folosibil. O perdea cu imprimeu deosebit le poate separa de restul incaperii.

Daca sunteti in cautarea unui dulap, unul cu usi glisante este cel mai potrivit pentru camerele mici, unde usile obisnuite, cu balamale, ar lua din spatiul si asa redus. Alegerea unei nuante deschise si a unui finisaj lucios va mari vizual incaperea. Folosirea cutiilor si a cosurilor pentru depozitare ajuta la mentinerea ordinii in dulapuri sau nise.

Puteti insera diferite corpuri pentru depozitare si in zona de zi, sau in incaperi destinate altor activitati, prezentandu-le ca obiecte pentru decor: diferite cutii, cosuri si cufere cu aspect exterior deosebit, pe care se pot aseza alte lucruri sau se poate sta.

Una dintre preocuparile contemporane de amenajare este multifunctionalitatea spatiului. Atunci cand acesta este foarte redus, functiile traditionale ale zonelor din casa sunt reinterpretate. In garsoniere, o singura incapere poate grupa o masina de spalat, un televizor si o zona de calcat rufe, daca acestea sunt absolut necesare si nu pot fi integrate in alta parte.

Pentru a simplifica depozitarea, incercati sa distribuiti obiectele in functie de scopul lor. Daca baia va permite, aduceti aici rafturi cu prosoape, produse pentru infrumusetare si curatenie, in loc sa le inghesuiti in dormitor.

Folositi mereu tot spatiul posibil. Un dulap poate avea o inaltime de 2.50, cat incaperea, pentru a putea pastra mai multe obiecte. Daca spatiul are o forma neregulata, este preferabil sa alegeti un mobilier la comanda, eficientizand astfel depozitarea. Este intotdeauna de preferat sa mergeti pe verticala cu depozitarea, decat sa o insirati prin casa, in diferite cutii si forme.  

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole