Solutii optime pentru a combate situatiile neplacute din sezonul rece

Extremele sezonului rece reusesc cumva sa ne dezechilibreze. Zapada, frig intens zile la rand, diferente mari de temperatura, toate acestea au efecte asupra organismului nostru. In plus, nici interioarele noastre nu ne ofera de multe ori confortul dorit. Un aer uscat, caldura insuficienta din cauza unei izolari ineficiente a locuintei sau a unui sistem de incalzire deficitar pot conduce spre raceli repetate si accentuarea unor stari alergice.

Deschide Galeria

Aerul uscat in incapere este o problema des intalnita in locuintele noastre. Ne trezim cu nasul sau gatul uscat, iar acest lucru ne afecteaza starea de bine. O solutie rapida ar fi sa aerisiti mai des camera, insa atunci cand temperaturile de afara sunt scazute, acest lucru nu pare sa ajute prea mult.

Nivelul de umiditate optim din interiorul casei ar trebui sa fie intre 35% si 45%. Daca acest disconfort persista, atunci e momentul sa apelezi la un umidificator, un dispozitiv ce poate masura nivelul umiditatii din aer si pulveriza vapori de apa care sunt impinsi in camera de un sistem de ventilare. Ca sa stii ce tip de umidificator ti se potriveste, intra aici si alege din oferta variata de modele pentru diferite tipuri de utilizare.

Una din celelalte situatii cu care te poti confrunta este cea a unui nivel redus de caldura, un disconfort care poate fi mai mult decat neplacut in special in spatiile mari precum ateliere de lucru, hale industriale sau depozite. Un sistem de incalzire cu aer cald este eficient in special cand se doreste climatizarea unei incinte pe perioade limitate de timp. Cu ajutorul unui generator de aer cald, temperatura este ridicata rapid, chiar de la temperaturi de sub zero grade la temperaturi de peste 20 de grade pentru a asigura confortul termic necesar.

Pentru spatii mici de lucru sau pentru uz casnic, aerotermele electrice sunt recomandate pentru o crestere rapida a temperaturii la nivelul de confort sau pentru o suplimentare a capacitatii de incalzire a sistemului centralizat, atunci cand acestea nu fac fata gerului de afara.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole