Solutii simple de amenajare intr-un apartament de 53 mp

Amenajarea unui apartament nu trebuie sa fie complicata. Inainte de toate, trebuie sa stii ce iti doresti sa obtii in functie de nevoile tale, ce buget ai la dispozitie, care sunt lucrurile care iti plac. Asteptarile nerealiste sunt cele care ne incurca planurile. La fel a gandit si aceasta familie care locuieste intr-un apartament de doua camere. Cu un ritm haotic de viata au inteles ca nevoia unui dormitor confortabil este mai importanta decat un living si ca un proiect de amenajare ca in reviste le-ar creste bugetul cu mult peste ceea ce pot duce. Au redus lucrurile la esential si pentru a fi siguri ca vor obtine ce isi doresc au apelat la ajutorul unui designer. Iata cum a fost conturat spatiul de 53 metri patrati.


Deschide Galeria

Pentru inceput, designerii au propus eliminarea unei camarute din hol pentru un plus de fluenta si integrarea balconului in spatiul bucatariei.

Pe langa aceste reconfigurari, un alt aspect notabil a fost renuntarea la conceptul de living transformat in camera-dormitor; zona de zi s-a limitat astfel doar la perimetrul bucatariei. Prin marirea suprafetei si eliminarea usii, s-a putut contura o zona placuta cu loc de luat masa, dar si spatiu pentru gatit si depozitat cu toate cele necesare. Impreuna cu designerul au gasit solutiile optime; o mare parte din mobilier si accesorii au fost achizitionate din IKEA. Astfel, au reusit sa inchege un concept unitar, simplu, practic si cu bun-gust.

Vei recunoaste probabil stilul nordic in aceasta amenajare, prin cromatica neutra, cu tuse de culoare discret inserate; placile decorative de la nivelul pardoselii din bucatarie, alaturi de scaune, corp de iluminat si perne decorative inveselesc decorul.

Bucataria este acum locul de socializare, de primit prieteni sau rude. De aceea spatiul pentru luat masa isi are importanta cuvenita. A fost amenajat la fereastra, cu o bancuta pentru un sezut mai confortabil, iar corpul de iluminat suspendat pune in valoare tot acest ansamblu. De cealalta parte vom gasi zona tehnica, cu o dispunere in forma literei L, cu electrocasnice incadrate in spatiul mobilierului pentru a fi totul cat mai unitar si ordonat. La mijloc, intre corpuri, s-a optat pentru o faianta alba, tip metro.

Dormitorul matrimonial a fost amenajat cat mai functional posibil. Pe langa zona centrala a patului si dressingul ca zona de depozitare, cuplul si-a dorit si un spatiu de lectura pe care designerul l-a integrat frumos in conceptul camerei. Comoda si rafturile suspendate sporesc spatiile de depozitare.

Linia designului simplu si practic este urmata si in camera copilului. Aici, a fost amenajata o nisa care sa adaposteasca dulapurile pentru haine. Rafturi tip cuburi completeaza spatiile de depozitare, iar sertarele de sub pat asigura si ele un plus de stocare.

In baie, s-a mizat pe aceeasi linie neutra, incaperea fiind optimizata pentru a integra un dulap pentru depozitare deasupra masinii de spalat rufe sau sub lavoar. Cada a fost inlocuita cu o cabina de dus.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare!

Proiect: Malitckie Studio

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...