Solutii tehnice moderne pentru casa ta

O casa confortabila reuneste toate facilitatile de care ai nevoie. Iti prezentam astazi cateva solutii tehnice pentru sistemele de incalzire-climatizare-racire, alimentare cu apa si canalizare ale celor de la Wilo. 

Deschide Galeria

Practic, orice casa care nu este racordata la sistemul centralizat de incalzire si alimentare cu apa si canalizare, trebuie sa isi faca propriul sistem pentru a-si asigura confortul necesar. Astfel, in sistemele de incalzire-climatizare-racire ale caselor, de obicei, este nevoie de una sau mai multe pompe (in functie de marimea casei si a numarului de persoane), al carol rol este cel de mentinere a confortul necesar in functie de sezon (apa calda permanenta, caldura sau racire).

Aceste pompe optimizeaza atat consumul de apa (pentru ca o recircula), cat si pe cel de energie electrica al intregii instalatii. Consumul de energie electrica al pompelor Wilo este unul foarte mic, datorita faptului ca acestea sunt reglate si controlate electronic si pot fi integrate in sisteme de automatizare ale caselor, astfel, reducandu-se la minimum orice costuri suplimentare.

Pentru sistemele de alimentare cu apa (de exemplu puturi pentru alimentarea cu apa a unei case), Wilo ofera solutii complete de alimentare cu apa si mentinerea presiunii apei (pompe submersibile, hidrofoare, mini-statii de pompare, aspersoare, sisteme de irigatii etc). Acestea ofera independenta fata de apa potabila de la reteaua municipala, care presupune costuri ridicate si de apa pluviala, a carei disponibilitate este limitata.

Pentru evacuarea apelor uzate din gospodarii (pompe de drenaj), Wilo ofera solutii eficiente, datorita tehnologiei si materialelor de foarte buna calitate din care sunt realizate aceste pompe. Pompele Wilo indeplinesc toate normele privind eficienta energetica, impuse de UE (directiva ErP privind produsele relevante pentru consumul de energie („Energy related Products“) 2009/125/CE limiteaza considerabil consumul de curent inclusiv al pompelor de recirculare pentru incalzire)

Impactul cuantificabil pe care il au pompele Wilo in comparatie cu pompele clasice, fara reglaj electronic este descris de urmatorul exemplu concret: o pompa Wilo-Yonos Pico (pentru uz rezidential, se foloseste in circuitele de incalzire ale caselor) consuma cat un bec economic mic, adica maximum 3 watt.

Pompele Wilo de inalta eficienta permit o economisire a costurilor cu energia electrica de pana la 80% in comparatie cu pompele clasice, fara reglaj electronic.

Fata de preocuparea globala referitoare la energia verde si la economisirea resurselor, mediul autohton prezinta inca un decalaj de atitudine in ceea ce priveste alegerile solutiilor care asigura confortul locuintei. O pompa de calitate, care indeplineste anumite standarde de eficienta, va amortiza rapid investitia initiala, iar economiile pe care le va aduce in decursul timpului sunt semnificative.

„Din fericire, piata s-a maturizat si consumatorii au inteles de ce trebuie sa foloseasca tehnologii moderne. Cerintele sunt foarte ridicate, iar Wilo ofera solutii personalizate pentru orice fel de aplicatie. Consumatorii sunt inca receptivi la termeni ca „durabil” sau „economie de bani”. Viziunea Wilo este de a face viata mai usoara oamenilor, iar asta se traduce prin tehnologie de cea mai inalta calitate, grija fata de mediu, inovatie si responsabilitate sociala„, spun reprezentantii Wilo. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole