Spatii neconventionale: o biblioteca moderna si functionala

Arhitectii Woods Bagot au redesenat biblioteca Raheen a Universitatii Catolice Australiene avand in minte scopul de a realiza un spatiu atractiv pentru studenti, in care sa se simta relaxati, inspirati si productivi. Acestia sustin ca s-au inspirat din formele cartilor cand au conceput acest design atipic de biblioteca.

Deschide Galeria

Initial, cladirea avea doua niveluri si fusese desenata de aceeasi casa de arhitectura. In present aceasta are trei niveluri ceea ce a dus la o reconfigurare completa a spatiilor din interior. Mobilierul este atat fix cat si mobil, oferind o paleta foarte larga de posibilitati de amenajare in functie de nevoie – spatii individuale de lucru, spatii comune, sali de conferinta etc.

Pana vom beneficia de un asemenea spatiu in Romania, nu ne ramane decat sa ne inspiram din zonele de lucru amenjate in corpul de biblioteca pentru propriul apartament, fiind o solutie minunata pentru economisirea spatiului. Fie va amenajati un birou de lucru sau va creati un cub deschis capitonat pentru citit.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole