Pentru acest apartament mic cu o suprafata de 30 metri patrati, designerii au ales sa faca cateva modificari pentru a intruni dorintele beneficiarilor. Una dintre acestea a fost conturarea unei zone de dormit, cu spatii pentru depozitare, iar amenajarea in sine sa fie una luminoasa si placuta.

Intreg procesul a fost o provocare tinand cont de dimensiunile reduse ale spatiului. Pentru a spori senzatia de spatialitate si de luminozitate, acestia au gandit sa elimine peretele care separa bucataria de camera. Intrucat peretele nu era unul de rezistenta, aceasta modificare a primit unda verde.

Amenajarea a fost gandita intr-un stil actual, cu accent pe functionalitate si pe conturarea zonelor dorite de beneficiari. Astfel, in spatiul camerei, a fost introdusa o partitie din sticla care marcheaza zona de dormit. Pentru un plus de intimitate, tot spatiul din jurul patului poate fi ascuns in spatele unei draperii groase. Tot aici, designerii au prevazut un dressing generos, cu usi glisante; una din ele este acoperita cu oglinda, care sa reflecte lumina si sa creeze iluzia de spatiu mai mare. O noptiera minimala si o veioza completeaza decorul specific de dormitor.

De cealalta parte a paravanului, a fost gandit un spatiu de zi, cu o sofa, lampadar si cateva tablouri menite sa invioreze decorul. Pentru un plus de confort, designerii au marit suprafata ocupata de fereastra si au conturat in dreptul balconului tip logie, un spatiu de sezut, amenajat cu o banca. Ideea a fost pe placul beneficiarilor pentru ca le ofera o zona de lectura, dar si de admirat privelistea din afara apartamentului.

In ceea ce priveste bucataria, au ales o abordare simpla, dar placuta. Albul predomina, electrocasnicele sunt incorporate in mobilier. In dreptul ferestrei, au asezat chiuveta, folosind eficient fiecare latura a bucatariei.

Pentru a nu creste excesiv bugetul amenajarii, au mizat pe idei creative. Au ales ca masa sa fie creata dintr-o masina veche de cusut; i-au pastrat baza metalica si au inlocuit blatul cu unul de forma patrata, adaugand si doua scaune cu spatar metalic. Pentru a pune in valoare acest mic colt, a fost montat un corp de iluminat suspendat care directioneaza lumina spre centrul mesei. Practic, acest loc de luat masa face trecerea intre bucatarie si restul camerei.

S-au folosit finisaje in tendinte, precum placile de faianta tip metro in bucatarie si baie sau placari cu caramida vopsita alb, in jurul bancutei de la fereastra sau in spatiul holului pentru a face o conexiune cu structura de baza a imobilului.

In baie, solutiile de optimizare a spatiului, au inclus crearea unor nise in perete pentru depozitare de produse de ingrijire si o masina de spalat rufe suspendata, pozitionata deasupra bazinului toaletei.

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!