Spatiile mici ne provoaca sa ne adaptam si sa gasim solutiile optime pentru un locuit confortabil. Acesta a fost si cazul amenajarii pe care ti-o propunem astazi. Cuplul care urma sa locuiasca in acest spatiu a hotarat sa apeleze la ajutorul echipei de la Modus Interiors pentru consiliere si implementarea proiectului.

Locuinta de amenajat are o suprafata de 30 de metri patrati si se afla intr-un bloc nou din Moscova. Beneficiarii au gandit ca pentru o optimizare a spatiului, vor uni bucataria cu camera principala, insa de aici si pana la realizarea propriu-zisa a fost necesara cooptarea specialistilor care sa-i ajute cu un proiect care sa includa toate functiunile necesare.

Prin modificarile realizate la nivelul configuratiei incaperilor, s-a reusit optimizarea spatiului si crearea unui dressing, principalul loc de depozitare al casei. Recompartimentand spatiul (vezi schitele inainte si dupa), intreaga amenajare s-a transformat intr-una mai fluenta, cu circulatii firesti.

Limitarile spatiului au condus la o linie minimala a amenajarii, cu mobilier putin, doar strictul necesar. Pentru a nu ramane in zona banalului, designerul a mizat pe culori cu care a animat intreg decorul. De exemplu, a conturat o zona-accent cu un albastru saturat pe peretele cu televizorul. Apoi, partitia care aminteste de fostul perete ce separa camera de bucatarie a fost zugravita cu portocaliu. Aceeasi culoare s-a folosit si pentru usa dressingului, iar albastrul mai apare si in bucatarie, de o parte si cealalta a mobilierului. In rest, totul este echilibrat cu alb, crem si finisaje lucioase pentru a amplifica spatiul si a-i aduce un plus de luminozitate.

Canapeaua este extensibila pentru a se transforma in zona de dormit pe timpul noptii. Imediat langa s-a putut integra si un birou. Mica parte din peretele despartitor joaca rol delimitator intre camera si locul de luat masa din bucatarie.

Acolo unde lipseste lumina naturala este necesara o compensare. De aceea, in spatiul holului s-a optat pentru alb si crem, de la tavan, la pereti, plinte, usi si pardoseala. In baie, se reia tematica culorilor, de data aceasta cu un albastru mult mai potolit, o nuanta blanda, mai deschisa, potrivita pentru un astfel de spatiu.

Bugetul pentru aceasta amenajare a fost de 10.000 de euro. Sa tinem cont totusi ca este o valoare orientativa, pretul final fiind influentat de lucrarile necesare unei astfel de recompartimentari si de calitatea finisajelor si a mobilierului.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!