fbpx

Spatiu de 30 mp regandit pentru un locuit confortabil

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Spatiile mici ne provoaca sa ne adaptam si sa gasim solutiile optime pentru un locuit confortabil. Acesta a fost si cazul amenajarii pe care ti-o propunem astazi. Cuplul care urma sa locuiasca in acest spatiu a hotarat sa apeleze la ajutorul echipei de la Modus Interiors pentru consiliere si implementarea proiectului.

Deschide Galeria

Locuinta de amenajat are o suprafata de 30 de metri patrati si se afla intr-un bloc nou din Moscova. Beneficiarii au gandit ca pentru o optimizare a spatiului, vor uni bucataria cu camera principala, insa de aici si pana la realizarea propriu-zisa a fost necesara cooptarea specialistilor care sa-i ajute cu un proiect care sa includa toate functiunile necesare.

Prin modificarile realizate la nivelul configuratiei incaperilor, s-a reusit optimizarea spatiului si crearea unui dressing, principalul loc de depozitare al casei. Recompartimentand spatiul (vezi schitele inainte si dupa), intreaga amenajare s-a transformat intr-una mai fluenta, cu circulatii firesti.

Limitarile spatiului au condus la o linie minimala a amenajarii, cu mobilier putin, doar strictul necesar. Pentru a nu ramane in zona banalului, designerul a mizat pe culori cu care a animat intreg decorul. De exemplu, a conturat o zona-accent cu un albastru saturat pe peretele cu televizorul. Apoi, partitia care aminteste de fostul perete ce separa camera de bucatarie a fost zugravita cu portocaliu. Aceeasi culoare s-a folosit si pentru usa dressingului, iar albastrul mai apare si in bucatarie, de o parte si cealalta a mobilierului. In rest, totul este echilibrat cu alb, crem si finisaje lucioase pentru a amplifica spatiul si a-i aduce un plus de luminozitate.

Canapeaua este extensibila pentru a se transforma in zona de dormit pe timpul noptii. Imediat langa s-a putut integra si un birou. Mica parte din peretele despartitor joaca rol delimitator intre camera si locul de luat masa din bucatarie.

Acolo unde lipseste lumina naturala este necesara o compensare. De aceea, in spatiul holului s-a optat pentru alb si crem, de la tavan, la pereti, plinte, usi si pardoseala. In baie, se reia tematica culorilor, de data aceasta cu un albastru mult mai potolit, o nuanta blanda, mai deschisa, potrivita pentru un astfel de spatiu.

Bugetul pentru aceasta amenajare a fost de 10.000 de euro. Sa tinem cont totusi ca este o valoare orientativa, pretul final fiind influentat de lucrarile necesare unei astfel de recompartimentari si de calitatea finisajelor si a mobilierului.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...