fbpx

Spatiu de 35 metri patrati cu o biblioteca de invidiat

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Cand credeam ca nimic nu ne mai poate surprinde in materie de spatii mici, am gasit aceasta amenajare. Are doar 35 de metri patrati si o biblioteca de invidiat, cum nici in spatiile cele mai generoase nu am intalnit. Dar, hai sa o admiram mai de-aproape.

Deschide Galeria

Apartamentul a fost amenajat pentru o tanara ce activeaza in domeniul universitar. Nu e de mirare ca o parte din munca ei se regaseste si acasa, la nivelul acestei biblioteci. Pentru a contura spatiul din fotografiile de mai sus, tanara beneficiara a apelat la ajutorul Valentinei, designer de interior.

Propunerea de a amenaja o biblioteca cu multiple sisteme de depozitare a fost acceptata fara ezitari. Spatiul urma sa se transforme intr-un mod surprinzator.

Configuratia locuintei este aceea a unui apartament cu o camera, iar bucataria de sine statatoare, dar deschisa, fapt ce a permis si amenajarea unui mic loc pentru luat masa, ca o legatura intre camera si bucatarie.

S-a mizat pe o abordare minimalista, cu putine piese de mobilier si accent pe functionalitate. Biblioteca este zona centrala a amenajarii, atat prin dispunere cat si prin complexitatea sistemului ce culiseaza, oferind nu doar un rand de rafturi, ci trei. Totul a fost realizat pe comanda dupa schitele designerului. In dreptul ferestrei a fost amenajat o zona de lucru, cu birou din material transparent pentru a pastra camera cat mai aerisita si fluenta.

Canapeaua a fost aleasa cu atentie, fiind un model extensibil pentru a fi folosita ca loc de dormit. Principala zona de depozitare a locuintei a fost gandita si ea ingenios, sub forma unor dulapuri cu front alb, rotunjite pe latura care da inspre hol.

Bucataria de 5 metri patrati este pusa in valoare prin accentele de albastru dezvoltate la nivelul pardoselii si a braului dintre dulapuri. Dispunerea este compacta, pe doua laturi, cu electrocasnice incorporate, pastrand totul unitar si ordonat. Masa este extensibila pentru a gazdui mai multe persoane.

Cromatic, predomina o baza de alb, pe care au fost adaugate tuse de culori, de la albastru pana la portocaliu sau galben. In hol, ne atrage atentia modelul de gresie pentru pardoseala, iar usa de la baie portocalie, alaturi de placile mozaic de pe perete transforma spatiul din banal intr-unul cu stil.

Design: Valentina Saveskul

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...