Spatiu de 38 mp amenajat ca un apartament de 2 camere

Reconfigurarea unui apartament mic este deseori necesara pentru a crea functionalitatile de care ai nevoie. Si cand spun acest lucru ma refer la acele apartamente cu o singura camera principala in care esti nevoit sa amenajezi atat o zona de zi cat si un spatiu pentru dormit. In functie de suprafata, ai posibilitatea sa aduci si un pat, dar de cele mai multe ori canapeaua este folosita si ca pat de dormit. De aceea, pentru astazi iti propun o amenajare a unui apartament de 38 metri patrati, initial configurat ca un apartament cu o camera si ulterior transformat de catre designerul de interior intr-un apartament cu 2 camere prin adaugarea unui dormitor.


Deschide Galeria

Pentru ca beneficiarii sa se bucure de confortul unui dormitor, a fost nevoie de construirea unei noi incaperi, iar celelalte functiuni fiind reconfigurate pentru o impartire eficienta a spatiului. Dupa cum vei vedea in imaginile din galeria foto, apartamentul se afla intr-o stare deplorabila, astfel ca intregul proces a fost unul complex si dificil. Rezultatul insa a meritat efortul depus, beneficiarii fiind pe deplin multumiti de noua lor locuinta.

In zona de zi s-a mizat pe un decor minimalist, unde nu lipsesc piesele de accent, cum ar fi semineul fals si portiunea de perete decorata cu caramida aparenta. Adaugand canapeaua si o masuta de cafea, perne decorative si un covoras redam astfel ideea unui living armonios. Cromatica preponderent neutra cu alb si accente pastelate amplifica spatiul mic al incaperii si ii confera luminozitate.

Spatiul bucatariei a fost restrans odata cu aparitia dormitorului. Acum, spatiul pentru gatit se rezuma la o chicineta cocheta amenajata in plan deschis, separata vizual de restul incaperii printr-un bar. Cele 3 corpuri de iluminat suspendate asigura o lumina directa, de accent, punand in valoare aceasta functiune. Dulapuri incastrate care adapostesc frigiderul pe de o parte si un blat de lucru cu o chiuveta, plita si cuptor de cealalta parte compun zona destinata bucatariei. Solutia gasita ti s-ar putea parea inghesuita, dar se potriveste nevoilor beneficiarilor. Si locul de luat masa este discret amenajat cu piese ce ies in evidenta: designul scaunelor (modelul Panton), corpul de iluminat sau mesajul de pe perete.

Dormitorul nou creat a permis integrarea unui pat, a unui dulap pentru haine si a unui birou mic. Un perete-accent conturat cu un foto-tapet atrage atentia in decor. Gratie ferestrei mari, camera este luminoasa si pare mai spatioasa.

Per ansamblu, spatiul este coerent si armonios. Functional si modern, amenajarea ne aminteste de interioarele nordice, dar in tuse mult mai calde si mai placute. Solutii gasite de designer pun in valoare spatiul in sine, iar paleta de culori si texturile finisajelor contureaza un camin primitor pe fundal contemporan.

Sursa foto: homebook

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...