Spatiu de 53 mp transformat intr-un apartament de trei camere

Suntem convinsi ca multi dintre voi va veti identifica cu povestea acestei familii: un cuplu tanar, cu un copil de doi ani, locuind intr-un apartament de 53 metri patrati. Din momentul in care familia s-a marit, au stiut ca la un moment dat vor fi nevoiti sa reamenajeze spatiul. Isi doreau inca o camera, astfel incat cel mic sa aiba spatiul sau, iar ei, la randul lor, intimitatea unui dormitor matrimonial. Dorinta exista, insa nu stiau cum vor duce la indeplinire acest plan. Au apelat la ajutorul designerului Nika Rusanova. Iata cum s-a transformat spatiul apartamentului lor.


Deschide Galeria

Intai de toate, trebuie sa stii ca o astfel de modificare nu poate fi facuta dupa ureche. Orice recompartimentare necesita o expertiza tehnica pentru a sti daca poate fi realizata. E important sa retii acest lucru si sa nu incepi sa spargi vreun perete prin casa doar pentru ca asa ai vazut pe internet! In cazul nostru, propunerile designerului au putut fi puse in aplicare dupa verificarea structurilor de rezistenta din apartament.

In orice fel de renovare de acest tip, vor exista mereu compromisuri. De data aceasta, spatiul sacrificat a fost camera de zi care si-a redus dimensiunile pentru a putea integra dormitorul parintilor (foloseste planurile apartamentului din galeria de mai sus ca sa urmaresti cum a fost reconfigurat spatiul si redistribuite functiunile). Astfel, bucataria a fost deschisa spatiului livingului, baia usor marita pentru a integra lejer o cada, iar debaraua din dreptul camerei copilului largita si ea pentru a se transforma intr-un dressing veritabil, fiind practic, principala zona de depozitare a locuintei. S-a renuntat de asemenea si la hol, iar intrarea in apartament se face acum direct in spatiul livingului deschis.

Pentru ca zona de zi sa nu ramana intunecata din cauza celui de-al doilea dormitor, Nika s-a gandit sa integreze o fereastra interioara, generoasa, aproape cat tot peretele prin care lumina naturala sa patrunda in restul incaperii. Astfel, dupa reamenajare, intreg apartamentul pare mai luminos.

Finisajele au fost alese pentru a contura o amenajare actuala, primitoare, in culori placute cu tonuri deschise si imprimeuri discrete. S-au folosit multe pasteluri, albastrul fiind dominant; griurile si bejurile completeaza cromatica neutra a amenajarii.

Vei remarca ca, in spatiul bucatariei, nu exista corpuri suspendate in partea vizibila din living. Designerul a ales aceasta varianta din cauza inaltimii mai joase a tavanului. In schimb, pentru a crea impresia de spatiu pe verticala, a ales sa monteze pana in tavan placile de faianta. Modelul discret al placilor ceramice distrage atentia de la inaltimea mica a plafonului care ar fi fost perceputa mai tare in cazul unei mobilari superioare. Ajuta, de asemenea, si sistemul de iluminat cu spoturi si corpuri suspendate care asigura o lumina uniforma si punctuala pentru fiecare functiune in parte.

Mobilarea este minimala pentru a pastra spatiul cat mai fluent si aerisit. Accentele vin din finisajele si accesoriile colorate (mai ales in camera copilului), dar si de la nivelul decoratiunilor care personalizeaza discret decorul.

O astfel de transformare poate fi costisitoare prin prisma reconfigurarilor si trebuie realizata cu atentie apeland la ajutorul profesionistilor! In oricare din situatii te-ai afla, fie ca iti doresti o modificare a incaperilor sau doar o renovare moderna, credem ca aceasta amenajare este o excelenta sursa de inspiratie.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...