fbpx

Spatiu functional amenajat intr-un apartament de 40 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Uneori, spatiile mici pot parea mai ample decat in realitate. Talentul fotografului poate influenta perceptia, dar solutiile utilizate de designer pentru a crea respectiva amenajare sunt tot ceea ce conteaza. Hai sa vezi exemplul concret al acestui apartament de 40 metri patrati, configurat ca unul de 2 camere.

Deschide Galeria

In spatiile mici este esential sa urmaresti functionalitatea ca sa obtii spatii eficiente. Dupa acest criteriu s-au bazat si cei de la Patina Design din Polonia cand au pornit proiectul acestei amenajari. Ideile lor ni se par utile si, cu siguranta, te vor inspira si pe tine.

Desi spatiul este restrans, s-a reusit o optimizare a fiecarei functiuni in parte pentru ca per ansamblu apartamentul sa fie armonios.

Avem astfel o zona de zi cuprinsa intre perimetrul de la intrarea in locuinta, continuand cu un mic living, loc pentru luat masa si o bucatarie deschisa, partial delimitata de restul incaperii. Cuvantul-cheie este socializare. Amenajarea este gandita pentru o persoana care isi primeste des vizitele prietenilor, gatesc si iau masa impreuna. De aceea, conceptul dezvoltat a urmarit conturarea unor zone primitoare cu canapea coltar confortabila pentru living si o masa extensibila. De asemenea, si bucataria a fost gandita pentru a putea gati impreuna, asigurand depozitare pe masura si zone de lucru eficiente.

Spatiul este animat de tuse cromatice si jocuri de lumini adecvat fiecarei functiuni in parte. Albul este predominant, echilibrat de esentele de lemn si accentele de galben sau negru. Prin intermediul acestor imbinari cromatice s-a obtinut o amplificare a spatiului si un plus de luminozitate.

O parte din zonele de depozitare ale locuintei au fost create in spatiul holului prin cateva corpuri de mobilier realizate pe comanda dupa schitele designerilor, completate de corpul de biblioteca din zona livingului si terminand prin ansamblul dulapurilor simetric dispuse in jurul patului din dormitor. Si in baie suprafata a fost eficient optimizata prin incastrari de dulapuri, o zona de dus si un lavoar pe un blat suspendat, toate astfel gandite pentru a castiga spatiu, iar pardoseala sa ramana libera.

O adevarata inspiratie acest apartament de 40 metri patrati! Speram sa gasesti si tu solutii utile pentru a-ti renova propria locuinta!

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...