Spatiu functional intr-o amenajare contemporana

Colaboratorii nostri de la studioul de arhitectura Geometrium au realizat o noua amenajare superba, cu multe detalii originale asa cum ne-au obisnuit. Este vorba despre un apartament mic pentru o tanara cu un stil de viata activ care calatoreste mult. De aceea amenajarea s-a construit in jurul dorintelor si nevoilor ei. Detaliem in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Apartamentul s-a dorit a fi unul modern, confortabil si functional potrivit cu varsta si preocuparile beneficiarei.

Fiind un open space, arhitectii au construit zona de bucatarie ca pe un hub de socializare, un loc atat pentru gatit cat si pentru conversat si socializat. Canapeaua plasata in fata insulei ofera impresia unui living contopit in spatiul bucatariei. Legatura intre cele doua spatii este asigurata de insula de bucatarie. Spatiul destinat gatitului este mic dar functional, asigurand cele necesare acestui proces. Unul din detaliile interesante din bucatarie este o harta a lumii realizata din pluta. Fiind o persoana care calatoreste mult, acesta este pretextul perfect pentru a marca fiecare loc vizitat pe mapamond. Ne place si frontul dintre corpuri realizat din vopsea de tabla scolara pe care se poate scrie.

O parte din pereti, tavanul si pardoseala acestui apartament sunt realizate din beton aparent, un detaliu modern, de inspiratie urbana, din ce in ce mai folosit de catre decoratori in amenajari. Tonurile de gri impreuna cu albul peretilor si al mobilierului amplifica spatiul, iar camera pare mai luminoasa. De remarcat este ca spatiul a fost amenajat cat mai minimalist posibil cu nuante deschise intrucat lumina naturala nu abunda.

In hol au fost instalate spatii de depozitare sub forma unor dulapuri perfect functionale. Oglinzile integrate aici au rolul de a amplifica spatiul cu un efect de continuitate  catre bucatarie. Orice alte detalii au fost eliminate pentru a pastra senzatia de aerisire a zonei. Interesant este contrastul realizat intre albul predominant si peretele negru cu usa de la intrare. Acest detaliu ofera profunzime holului, punandu-l in valoare si individualizandu-l in cadrul amenajarii.

Zona dedicata in mod normal dormitorului, a fost amenajata in acest caz tot ca o zona de living, cu un televizor si o canapea extensibila care sa poata fi folosita ca pat de dormit. Tot spatiul din jurul televizorului cuprinde spatii de depozitare inteligent integrate in ergonomia decorului minimalist.

Spatiile in sine pastreaza tematica intalnita in bucatarie si hol oferind coeziune la nivelul decorului, aceea a albului combinat cu nuante fine de lemn de stejar.

Balconul este un fel de continuare a zonei de zi, unde s-a pus accentul pe socializare si interactiune cu prietenii. Sofa impreuna cu scaunele confortabile si cei doi otomani ofera cadrul perfect pentru relaxare.

Iluminatul artificial joaca un rol important in acest apartament. Corpurile folosite fac tavanul sa para mai inalt, oferind un iluminat functional de calitate si mai ales eficient.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole