Apartamentul despre care o sa vorbim astazi are 2 camere, 57 mp si se afla intr-un bloc nou construit din Bucuresti.
Misiunea Cristinei Micu, cea care a realizat acest proiect, a fost sa creeze un spatiu aerisit, modern, dar care in acelasi timp sa cuprinda multe spatii de depozitare si sa raspunda nevoilor clientei.
In momentul preluarii proiectului, acesta avea finisajele montate – gresie, faianta, parchet, usi, iar peretii erau complet albi.
Stil modern cu mici influente scandinave
Amenajarea intregului apartament este unitara, cromatica si stilul pastrandu-se in fiecare camera. Desi s-a mers pe nuante neutre – alburi, griuri si negru, corpurile de iluminat, piesele mici de decor si de mobilier cu insertii metalice sau finisaje aurii si cupru, reprezinta accente cu un rol important in amenajare. Micile insertii de pete de culoare se regasesc in pernute de decor, plante naturale, si alte accesorii.
Inca de la intrare s-a urmarit crearea unui spatiu luminos si incapator. Albul predomina holul, atat la nivelul peretilor, cat si al mobilierului, iar oglinzile amplasate strategic, dau senzatia de spatiu mai mare, reflectand totodata lumina. Se poate observa cum in holul secundar, cel dintre dormitor si baie, s-a organizat un spatiu de depozitare generos, un dulap in forma de L in care este incastrata si masina de spalat rufe si produsele de curatenie. Toate usile dulapului au oglinzi, spatiul dublandu-se vizual practic.
Suprafata generoasa a livingului, a permis delimitarea acestuia in doua zone: zona de relaxare amenajata cu o canapea de catifea, televizor, un colt de citit cu o atmosfera foarte cozy, si zona de birou, pentru zilele “work from home”, ce cuprinde o biblioteca generoasa si biroul propriu zis.
La nivel de culori si texturi, acestea s-au imbinat armonios. Desi caramida aparenta din living este un material dur, rugos, prin nuanta ei alba ofera livingului luminozitate, iar alaturi de mobilierul negru si gri, s-a creat contrastul perfect pentru a fi puse in evidenta ambele. De asemenea, catifeaua canapelei si fotoliul roz pudrat tot din catifea, draperiile catifelate, aduc o nota de eleganta si comfort livingului, prin finetea materialelor, echilibrand in acelasi timp brutalitatea caramizii.
Riflajul lamelar vertical din zona de citit, a fost realizat din pal melaminat Egger cu textura de lemn, care vine in incalzirea atmosferei si a cromaticii.
Bucataria a fost gandita compact, cu mobilier predominant negru, din mdf vopsit mat. Electrocasnicele au fost alese tot negru, astfel ca totul pare unitar si elegant. Forma bucatariei fiind dreptunghiulara, tip vagon, pentru a sparge senzatia de alungire, intre corpurile de mobilier a fost folosita sticla vopsita neagra, in care se reflecta lumina si care ofera senzatia de largire a spatiului.
Pe peretele opus, s-a propus mobilier alb, care inglobeaza un blat pentru mancat cu scaune tip bar. Pe perete s-a folosit sticla vopsita alba, la care au fost adaugate panouri din pal melaminat cu textura de lemn, fiind elementul cald al bucatariei.
Amenajarea a durat 5 luni de la stadiul de proiect iar bugetul a fost aproximativ 20.000 de euro.
Arhitect proiect: Cristina Micu
Fotografii: Arthur Zinz
Text: Cristina Micu
Furnizori:
Caramida aparenta: Delta Studio – Brikston;
Vopsea lavabila: Dulux;
Mobilier pe comanda: Serban Mobilier;
Mic mobilier + corpuri de iluminat: Ikea;
Perdele si draperii: Zen Deco Home;
Ceas hol: Kare;
Noptiere: The Home.