Spatiul pentru birou – ce tip de amenajare sa alegi

Indiferent de cine va folosi viitorul birou, copilul pentru teme sau tu pentru munca de acasa, iti recomand sa acorzi atentia cuvenita amenajarii pentru ca productivitatea si sanatatea ta vor fi direct afectate de deciziile pe care le vei lua.

Deschide Galeria

Si pentru ca reluarea cursurilor la scoala se apropie cu pasi repezi, iar multi dintre voi ati revenit deja din concediu, e momentul potrivit sa vorbim despre cateva idei de amenajare pentru biroul de acasa.

Pentru cei care se bucura de o camera separata dedicata biroului, lucrurile sunt simple. Cautam un birou si un scaun cat mai confortabil si apoi ne concentram pe depozitarea diferitelor lucruri personale. Configurarea unui birou intr-o alta camera a casei, aici ar putea interveni partea dificila pentru ca integrarea lui intr-o amenajare deja existenta ar putea sa-ti dea batai de cap.

Specialistii recomanda ca biroul sa fie pozitionat la fereastra. Lumina naturala este benefica pentru cel care munceste, sprijina productivitatea si in plus, nu vei avea nevoie de o lampa de birou decat seara, cand se intuneca afara.

Ce tip de birou sa alegi?

Un birou tip coltar, in forma de L vine in sprijinul tau; daca spatiul iti permite, alege o astfel de configuratie pentru ca vei avea suficient spatiu pentru a depozita diferite obiecte care iti sunt necesare, chiar si o imprimanta, alaturi de cartuse si rezervele de foi. In plus, ai putea monta si cateva polite pentru carti sau obiecte dragi cu care iti vei personaliza zona de lucru.

Pentru bugete reduse, biroul ar putea insemna doar un blat mai gros, suspendat pe care tu sa-l folosesti in momentele cand ai nevoie sa lucrezi de acasa. Gandeste-te la o biblioteca multifunctionala, de inaltime medie, eventual cu rafturi deschise care sa preia o parte din lucrurile depozitate pe birou si in plus sa asigure un fel de delimitare vizuala. O astfel de abordare o poti integra intr-un living separand zona de conversatii cu canapeaua si televizorul de birou si spatiul tau de lucru. In spatiile deschise ale corpului de biblioteca ai putea insera cateva cutii speciale pentru depozitare in care iti vei stoca lucrurile. Ordonat si practic!

In functie de spatiul din locuinta ta, biroul isi poate gasi locul atat in living, cat si in dormitor, poate bucatarie (din nou, daca iti permite configuratia) sau chiar in balcon. Indiferent de locul pe care il vei alege, adaptarea este cuvantul-cheie. Rar vei gasi un birou care sa se potriveasca intocmai cu ceea ce iti doresti, de aceea e bine sa fii flexibil si sa realizezi pe comanda un corp care sa se adapteze camerei, nevoilor tale de lucru si sa fie in ton cu stilul amenajarii existente.

Ca sa iti faci o idee mai ampla asupra tipului de birou de care ai nevoie si eventual sugestii de amenajare, ti-am pregatit in galeria de mai sus 15 modele din care sa te inspiri.

Sursa foto: design-remont

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole