Steam Coffee Shop – un loc fantastic pentru a explora cafeaua

Putem spune despre Steam Coffee Shop ca este cea mai "proaspata" minicafenea din Bucuresti. Este deschisa de mai putin de o saptamana si ii asteapta pe iubitorii de cafea in zona Piata Romana, pe strada Visarion la numarul 2. Daca treci pe langa ea, este imposibil sa nu o remarci. Are fatada placata cu scanduri de lemn de o culoare foarte placuta care contrasteaza foarte interesant cu partea de sticla a intrarii.

Deschide Galeria

Steam Coffee Shop este a doua minicafenea sub marca Steam. Prima este localizata in zona Aviatorilor si este mai mica ca dimensiune -12 metri patrati – fata de cea deschisa recent, care are 17 metri patrati.

Tinerii proprietari ai acestor minicafenele, Vlad Buda si Dan Ursan, au acumulat suficienta experienta in acest domeniu si s-au decis sa-si deschida propria afacere, pornind de la pasiunea lor pentru cafea. Initial au vrut sa aplice aceste idei in Cluj, dar au gasit un mediu mult mai prielnic aici, in Bucuresti.

I-am facut si eu o vizita noii locatii, si, de cum am intrat am fost intampinat de mirosul placut de cafea proaspat macinata. Un miros binefacator, interesant si energizant care trezeste la viata pe orice bautor de cafea.

Citeste si Origo coffee shop sau despre cum sa te bucuri de gustul cafelei

Ceea ce m-a impresionat la Steam Coffee Shop este grija deosebita pentru modul cum se prepara cafeaua. In timp ce am savurat o ceasca de cafea am discutat cu barista despre gustul complex al cafelei si despre micile detalii care fac diferenta intre o cafea normala si o cafea autentica. Pentru preparare, se tine cont de mai multe detalii cum ar fi tipul filtrului de cafea care se foloseste, dar si cand anume a fost prajita cafeaua.

In cazul ambelor minicafenele elementul central al conceptului este cafeaua luata la pachet, iar amenajarea din punct de vedere al designului fiind pe locul secund. Ambele amenajari avand un numar limitat de mese, totul se concentreaza pe prepararea si servirea cafelei pentru a fi luata la pachet (coffee to go).

Din punct de vedere al amenajarii interioare putem spune ca se incadreaza intr-un stil cu influente industriale. S-au folosit aceleasi scanduri de lemn ca si in cazul fatadei, dar pus pe cadre solide de metal.

Ce este interesant legat de aceste scanduri este ca sunt reciclate, ceea ce reflecta grija proprietarilor pentru refolosirea materialelor si protejarea mediului. De amenajarea locatiei s-a ocupat biroul de arhitectura LAMA, foarte renumit pentru amenajari cu un design foarte autentic din punct de vedere estetic.

La Steam Coffee Shop preturile cafelelor incep de la 6 lei si ajung pana la 13 lei. Aceste preturi variaza in functie de complexitatea modului de preparare si a ingredientelor folosite. 

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole