Stil clasic italian si accente moderne discrete intr-un apartament de 46 metri patrati

Aducerea clasicului in planul temporal actual, unde vorbim de o influenta impresionanta a stilului modern, poate deveni o provocare atunci cand se ia in calcul transformarea unui spatiu de dimensiuni reduse. Aceasta amenajare isi propune sa puna pe primul plan eleganta si rafinamentul unor detalii pretioase, caracteristice stilului clasic italian.

Deschide Galeria

Avand la dispozitie o suprafata de 46 de metri patrati, structurarea functionala a spatiului devine una facila si astfel, prima transformare majora suferita este imbinarea bucatariei cu zona de depozitare. Aflata in prelungirea bucatariei, debaraua este anulata si regandita ca spatiu de relaxare suplinitor pentru lipsa living-ului. Bucataria se va construi astfel pe lungime si va pastra acelasi design cu zona micro-livingului aflat in prelungirea sa pentru a da unitate si continuitate.

Cu un design sobru si elegant, mobilierul bucatariei este unul clasic si simplist, cu o coloristica bazata pe nuante de alb si negru. Finisajele blande evidentiate de rotunjirea colturilor dau feminitate si eleganta. Astfel, zona de servire a mesei se alcatuieste dintr-o masa rotunda in jurul careia se aseaza cinci scaune tapitate cu catifea. Corpurile de iluminat devin inevitabil accesorii pricipale, design-ul acestora marcandu-le a fi bijuteriile amenajarii. 

Ultimele dar si principalele detalii care scot in evidenta amprenta stilului italian sunt designul draperiilor, tablourile pictate manual si patternul tapetului.

Pentru a putea introduce mai multe corpuri de mobilier, dormitorul nu mai respecta regulile unei amenajari standard si pozitioneaza central o canapea extensibila, renuntand la ideea folosirii unui pat dublu. Masuta pentru machiaj, scaunul si comoda pastreaza stilul mobilei bucatariei. Acelasi lucru il putem spune si despre draperii si elementele de iluminat artificial care folosesc in principal detalii aurii si pietre cu caracter semipretios.

Fara doar si poate cea mai remarcabila incapere in ceea ce priveste impactul vizual adus de amenajare, este baia. Folosirea in mare masura a unei coloristici inchise adauga un plus de eleganta si grandoare fiecarui element selectat. Cabina de dus se transforma intr-un cadru intim fiind reprezentata de un spatiu propriu, inchis. Mobilierul, desi predestinat acestei camere, prin design-ul sau da o alta infatisare baii, respectand liniile clasice in totalitate.

Intr-o maniera artistica, holul face trecerea lina in mijlocul povestii transmise de aceasta amenajare. Un spatiu deschis, luminos si delicat, acesta devine eticheta feminina a intregii locuinte prin adaugarea de elemente pretioase si flori pastelate ornamentale.

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole