Stil clasic modern in amenajarea unui apartament de 3 camere

Modernul si clasicul pot forma o conexiune speciala atunci cand prin transformarea unui apartament se doreste obtinerea un impact vizual puternic, fara a se exagera din punct de vedere cromatic.

Deschide Galeria

In cazul acestei locuinte, culorile neutre permit ca restul componentelor sa contureze cu succes linia celor doua stiluri, pastrand in egala masura caracterul functional general.

Griul impreuna cu derivatele lui, albul, beige-ul si accentele de albastru turcoaz, permit obtinerea unei largiri vizuale a intregului spatiu, pastrand in acelasi timp o atmosfera relaxanta si proaspata in toate cele 3 camere componente. Formele clasice, corpurile din sticla, lemnul si cantitatea impresionanta de lumina naturala, aduc in prim plan senzatia de liniste si relaxare, o caracteristica ce apare pe lista de necesitati a oricarui beneficiar.
Spatiu deschis obtinut din alaturarea bucatariei cu livingul si zona de dining, prezinta inca de la inceput imbinarea a doua stiluri diferite.

In cazul zonei de pregatire a mesei se opteaza pentru un mobilier simplu, minimalist, imaculat, luminozitatea capatand o insemnatate deosebita in acest caz. In ceea ce priveste spatiul dedicat relaxarii si cel de servire a mesei, mobilierul aduce o nuanta clasica, atat in ceea ce priveste design-ul cat si accesorizarea acestuia. Draperiile supradimensionate, catifeaua si componentele de iluminat, sunt cele care vin in completarea stilului cu un plus de eleganta si rafinament.

Pentru dormitorul cu dimensiuni mai reduse, se alege o canapea extensibila, o comoda si un dressing, totul pentru maximizarea spatiului si a confortului. Patternul geometric al canapelei, cat si designul noptierei si al comodei, aduc in discutie o imagine vintage, imagine ce se continua cu o veioza moderna si o masuta de cafea abstracta.

Dormitorul matrimonial se prezinta futurist si asta datorita tapetului satinat cu pattern geometric reliefat. Ideea de satin se pastreaza si in accesoriile textile cu care este prevazut patul dublu, pozitionat central, iar cu ajutorul veiozei, noptierei, fotoliului si dressing-ului, cele doua stiluri, clasic si modern, se imbina armonios si de aceasta data.

Baia primeste o atentie deosebita in ceea ce priveste decorarea murala si componentele sanitare. Vorbim in acest caz de un lavoar pe blat, un mobilier cu design elegant, mozaic metalic si accesorii de iluminat moderne. Sticla si placile de gresie si faianta in nuante de gri deschis, maresc incaperea si aduc un aer proaspat si multa luminozitate camerei. 

Designer: © Menas Gyventi

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole