Stil clasic pentru un apartament de 3 camere si 76 mp din Bucuresti

O amenajare “de revista” poate deveni o adevarata provocare atunci cand locuinta trebuie sa respecte indeosebi stilul si personalitatea fiecarui membru al familiei beneficiare.

Deschide Galeria

Designerii de la UGinteriors, reusesc sa adauge apartamentului de 3 camere, cu o suprafata de 76 de metri patrati, accentele artistice necesare care vor plasa locuinta la granita dintre cele doua stiluri in voga: clasic si modern.

Pentru ca iluminarea naturala este deficitara din cauza pozitionarii imobilului din care face parte apartamentul, folosirea nuantelor deschise, a pastelurilor si a oglinzilor, reprezinta o solutie compensatorie. In cazul iluminatului artificial, sunt evidentiate accente pretioase si elegante, bronzul si cristalele fiind elemente de baza in componenta acestora.

Spre deosebire de majoritatea amenajarilor cu care suntem obisnuiti, in acest caz, bucataria si livingul se separa cu ajutorul unor usi culisante. Desi finisajul mobilierului respecta aceeasi linie in cazul celor doua camere, delimitarea acestora atribuie individualitate fiecarui spatiu, lasandu-l sa isi exercite intr-o maniera fidela rolul propriu. Bucataria isi aseaza corpurile de mobilier  pe ambele laturi, plasand in mijloc locul destinat servirii mesei. Eleganta acestei camere se accentueaza prin folosirea patternului inflorat in cazul jaluzelei si a tapiteriei scaunelor si alegerea electrocansicelor cu design vintage.

Livingul vine in continuarea bucatariei cu o simetrie aparte, pozitionand doua canapele identice in oglinda si asezand in mijlocul acestora o masa dreptunghiulara eleganta. Cele doua canapele impreuna cu fotoliul, transmit ideea de spatiu, loc de relaxare si socializare. Din punct de vedere al coloristicii, se opteaza pentru includerea accentelor de roz somon, nuanta ce asigura atribuirea unei atmosfere primavaratice si calde.

Dormitorul matrimonial scoate in evidenta un dressing ce sa intinde pe toata suprafata peretelui. Albul folosit in exces asigura luminozitatea necesara, iar texturile satinate si de catifea impreuna cu aspectul clasic al noptierelor, adauga un plus de confort incaperii.

In cazul camerei de tineret, se alege o amenajare bazata pe derivate de roz, cu un mobilier incapator, perfect pentru depozitare. Aceasta incapere se imparte in doua zone, cea de relaxare si cea de desfasurare a activitatilor intelectuale. Vorbim in acest caz de un pat cu aspect diafan, desprins din povestile copilariei, o biblioteca, un sifonier generos si un birou. Mobilierul se prezinta imaculat, cu o linie simpla, iar la acesta se adauga numeroase accente textile cu aspect delicat.

Pentru cele doua bai care intra in componenta apartamentului, se alege un stil clasic si longeviv. In cazul baii principale, se opteaza pentru o cada pe colt, un mobilier clasic si accesorii sanitare cu aspect vintage, al caror nuanta de auriu se continua in rama oglinzii de mari dimensiuni.

Putand fi usor comparata cu baile romane istorice, baia de serviciu este placata cu travertint mat. Zona dusului se compune din sticla pentru a oferi spatiozitate si profunzime, iar restul componentelor si accesoriilor sanitare, aduc laolalta stilul vintage si cel modern intr-o maniera omogena.
Holurile capata o nota functionala, dimensiunea acestora permitand integrarea de spatii de depozitare si electrocasnice.

UGinterios reuseste prin intermediul acestei amenajari sa faca vizibil si palpabil subiectul povestii in care se regasesc cei trei fericiti beneficiari: o locuinta ca in reviste.

Autor fotografii: Alexandru Rosieanu

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole