Pentru ca fiecare dintre noi suntem posesori de personalitati diferite, atunci cand decizia amenajarii unui apartament doreste sa transmita un mesaj colectiv care sa cuprinda preferintele fiecarui membru, simplitatea, clasicul si accentele moderne, sunt punctele de baza care construiesc rezultatul mult dorit.

In acest caz vorbim de o familie tanara extinsa, a carei amenajari are in vedere un apartament alcatuit dintr-o bucatarie, un living, un dormitor matrionial si o camera pentru bebelus. 

Stilul modern isi pune amprenta asupra amenajarii inca de la pasirea in apartament prin compartimentarea camerelor si evidentierea unui open space format din living si bucatarie.

Cromatica mareste vizibil spatiul pus la dispozitie si plaseaza amenajarea intr-un cadru romantic si in acelasi timp elegant si imaculat. Ca accente principale putem observa nuantele de alb, nude, auriu si lemn natural. Mobilierul bucatariei are un aspect usor vintage dat de textura acestuia si ornamentarea sa cu oglinzi iar biblioteca se prezinta identic din punct de vedere estetic. Manerele usilor celor doua ansambluri se asorteaza intr-un mod subtil cu un pendul auriu pozitionat deasupra mesei si cu plafoniera din zona de relaxare.

Din punct de vedere al cromaticii si organizarii mobilierului, spatiul celor doua incaperi este structurat functional si cu o estetica uniforma. Stilul retro se axeaza pe transmiterea ideii de relaxare si socializare, pregatirea si servirea mesei ocupand un plan secund. 

Oglinda este element compozitional cu grad ridicat de interes si isi face simtita prezenta in toate incaperile sub diferite forme si dimensiuni. Indiferent ca vorbim de structura unui dressing generos, de alte piese de mobilier sau ornamentare murala.

Dormitorul matrimonial pare desprins din evul mediu si, intr-un stil vizibil feminin, aduce laolalta un pat dublu in nuante de roz fane si maro, un dressing glisant si o masa pentru machiaj. Accesorizarea componentelor textile, pattern-ul tapetului , corpurile de iluminat si cromatica pastelata pe baza de roz, plaseaza camera opus din punct de vedere cronologic stilului contemporan dar se lasa accentuata modern  prin detalii.

Amenajarea dormitorului bebelusului ne transmite de la prima vizualizare ca este vorba despre camera unei fetite. Se pastreaza accentele de roz din dormitorul matrimonial, structura mobilierului si tapetarea pastelata. Simplitatea este cea asupra careia intregul spatiu se focuseaza si structureaza intr-un mod organizat un birou, o masuta de mici dimensiuni careia i se alatura doua scaune pentru copii si un patut pentru nou-nascuti. 

Opusa ca si stil compozitional celorlalte incaperi, baia se prezinta intr-o maniera moderna, actuala, cu finisaje minimaliste ,electrocasnice si accesorii de ultima generatie. Cabina din dus se compune din sticla securizata ce ofera transparenta si creeaza iluzia de alungire a spatiului. Mobilierul pastreaza linia celorlalte ansambluri din apartament si vine in opozitie cu elementele de iluminat ultra moderne.

Nuantele pastelate si luminoase ale intregului apartament dau acestuia un rafinament aparte formand o atmosfera romantica, perfecta pentru adeptii stilului clasic.

Designer

Calitate de top la preturi mici. Ai 20% reducere la orice piesa de mobilier folosind codul POVESTEACASEI06
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!