Stil contemporan cu insertii clasice – Amenajare eleganta apartament de 3 camere din Bucuresti

Povestea aceasta este a unui apartament de trei camere din Bucuresti, a carui amenajare (semnata Pure-Mess Design) a fost finalizata la inceputul anului trecut. Poate parea putin sobra la inceput, insa intreaga amenajare are menirea de a induce o stare de relaxare si confort, in timp ce pastreaza o alura sofisticata.

Deschide Galeria

Situat  intr-un bloc nou tip boutique, langa Parcul Circului, apartamentul dispune de  o compartimentare adaptata nevoilor locuirii moderne si ferestre generoase. “Ne-am ajutat de tipologia moderna a blocului, cu balcoane lungi si suprafete vitrate mari, pentru a aborda un stil contemporan, actual, contrastat de accente clasice, subliniate de texturi aurii.”

Gama cromatica propusa are la baza nuante deschise, contrastate de sticla neagra si texturi aurii. Culori neutre, precum griul deschis si nuante de alb murdar adauga profunzime amenajarii.

Un mare avantaj al apartamentului il constituie delimitarea clara si ergonomica a zonei de zi fata de cea de noapte, care a fost tratata ca o zona intima, privata.  Zona de zi, compusa dintr-o bucatarie semideschisa, loc de luat masa si living, este incapatoare si primitoare pentru oaspeti.

“Compozitia peretilor ce incadreaza zona de sedere este tratata intr-un ritm inchis-deschis-inchis, pentru a accentua senzatia de confort; astfel, canapeaua este incadrata intre o biblioteca decorativa, cu usi transparente, si un perete-placaj, cu textura de lemn.”

Zona privata este compusa din doua dormitoare care continua linia stilistica generala a locuintei cu mici schimbari de natura functionala.  In dormitorul matrimonial regasim o pata de culoare curajoasa, un fototapet cu elemente aurii, un fundal elegant pentru tablia din catifea a patului.

Al doilea dormitor a fost gandit ca un spatiu multifunctional, pastrand aceleasi valente estetice si atentie la detalii ca in restul amenajarii: “pentru ca nu am vrut sa ne raportam la aceasta camera asemenea unui dormitor mic al locuintei, ci ca o zona de lucru, relaxare, spatiu pentru citit sau yoga, am optat pentru o canapea voluminoasa, din aceeasi colectie cu patul dormitorului matrimonial.“ In locul profilelor clasice aplicate pe pereti, aici s-au folosit frezari discrete la usile mobilierului.

In intreaga amenajare, spatiile de depozitare sunt cat se poate de ascunse, mascate. Cuierul, de exemplu, este mascat intr-un dulap vertical placat cu sticla neagra.

Arhitecti: Pure Mess

Fotografii realizate de Andrei Tudoran

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole