Stil modern si monocromatic pentru o amenajare romantica

Daca te-ai gandit vreodata ca pentru a scoate in evidenta o amenajare ai nevoie de o paleta impresionanta de culori iata ca, alegerea simplitatii in detrimentul unei complexitati vizuale, devine ingredientul perfect in temelia unei transformari de succes.


Deschide Galeria

Prin punerea in balans intr-o maniera constructiva a luminii si pastelurilor, un apartament cu doua camere poate fi conturat cu accente romantice devenind astfel locul perfect pentru relaxare.

Pentru ca vorbim despre romantismul modern, punctul de atractie al amenajarii este fara indoiala reprezentat de dormitorul matrimonial. Nuantele de crem, beige si ulm, combinate cu texturile de satin si catifea scot in evidenta eleganta fina si bine definita a spatiului. Tablia patului supradimensionat, cu design usor vintage, ascunde in spatele sau un tapet minimalist cu finisaje lucioase. Iluminatul discret, specific stilului romantic, este reprezentat de benzile de led ascunse in spatele scafelor murale.

Cum modernul nu se lasa mai prejos, o buna parte din peretele despartitor incastreaza in spatele unei usi glisante un birou si un scaun de mici dimensiuni. Tot din familia accesoriilor moderne putem enumera electrocasnicele, noptierele, usile si tabloul abstract.

Open space-ul format din bucatarie si living pastreaza cromatica intregului spatiu, atat mural cat si in mobilier si accesorii. Mobilierul bucatariei este compact si minimalist, pozitionat functional pentru a permite largirea vizuala. Separarea zonei de pregatire a mesei se face printr-un bar cu rol de servire a acesteia, care se continua mural cu o oglinda. Evidentierea acestuia ca punct de interes se face cu ajutorul unor candelabre mici si de efect. Placile de faianta care separa blatul de corpurile superioare ale mobilei respecta pattern-ul geometric al tapetului folosit in dormitor si spatiul holului.

Zona living-ului aduce in prim plan un coltar din catifea accesorizat cu nuante de galben pal asortate perfect cu tabloul pozitionat in lateral. Atmosfera romantica nu se pierde nici aici, ea iesind la suprafata tot prin iluminarea discreta pusa la dispozitie de benzile de led si lampile incastrate aflate in spatele canapelei. 

Holul pune fata in fata o canapea si un dressing de mari dimensiuni si urmeaza paleta de culori pastelate si naturale, devenind astfel punctul de introducere in amenajarea romantica propriu-zisa.

Baia se separa de celelalte incaperi, atat prin folosirea non-culorilor, cat si prin alegerea unor pattern-uri complet diferite. Oglinda extinsa permite largirea vizuala a intregului spatiu si, impreuna cu alb-ul folosit in exces, dau senzatia de curat si proaspat. Lumina in acest caz este una generoasa, fara a se mai apela la nuante care duc in planul romantic. 

Daca si tu iti doresti sa conturezi o atmosfera relaxanta cu accente de romantism atunci cand decizi ca e timpul pentru o schimbare, pastrarea unei linii simple accesorizata corect este baza ulterioarelor alegeri pentru expunerea creativitatii propriei imaginatii. 

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...