Stilul eclectic si iubirea pentru mobila veche in renovarea unui apartament din Timisoara

Ador tot ce apartine trecutului si cred ca orice poate fi reutilizat sau reintegrat in timpurile moderne; tocmai din acest motiv am ales un apartament vechi, cu tavane inalte, aflat intr-o cladire dintr-o zona cu protectie istorica din Timisoara, construita in anii 20 “, ne povesteste cu entuziasm Adela Petra, arhitect si designer.

inainte si dupa living
Deschide Galeria

Pentru cei doi tineri beneficiari, este prima lor locuinta, achizitionata cu 3 ani in urma, iar pe langa bucuria aceasta se adauga provocarile si satisfactiile din postura de arhitect al propriei locuinte si libertatea avuta in procesul creatiei.

Nelocuit de 15 ani, apartamentul prezenta o serie de probleme atat la nivelul instalatiilor cat si estetice, finisajele fiind destul de deteriorate. Insa Adela a vazut potentialul acestui apartament, dincolo de patina timpului si au decis ca acesta era apartamentul potrivit pentru a-l transforma in locuinta mult visata. Cu multa rabdare si munca, l-au adaptat la standardele moderne de locuire si la propriile lor necesitati.

Unul din avantajele decisive in alegerea acestui apartament a fost chiar inaltimea mare a camerelor, 3.70 metri si dimensiunile generoase ale geamurilor care permit luminii naturale sa inunde frumos camerele.

Iubitori ai pieselor de mobilier vechi, restaurate, al detaliilor cu valoare istorica si sentimentala, beneficiarii au propus un stil eclectic pentru renovarea apartamentului: predomina modernismul cu influente clasice ce trimite cu gandul la aerul parizian al caselor cu obloane mari de lemn natural.

Mobilierul a fost realizat la comanda pentru a se potrivi perfect pe dimensiunile existente iar o mare parte din piesele mici de mobilier sunt vechi si reconditionate . Cada de fonta gasita in apartament la cumpararea acestuia a fost  reconditionata si transformata intr-o piesa centrala a baii; consola din holul de acces are picioarele de la masina de cusut Singer a bunicii.; soba a fost pastrata doar la nivel conceptual si ca pozitie in camera, fiind inlocuita cu un semineu modern cu accente metalice. 

Dar cel mai mandra sunt de masuta de living, care a apartinut bunicilor prietenului meu, Vlad. A fost o masa auxiliara inalta, pe care am decis sa o scurtam si sa ii pastram curbura picioarelor (detaliu care ne-a placut cel mai mult la ea). De asemenea am slefuit-o si lacuit-o cu bait mat nuanta de nuc, acum devenind una dintre piesele centrale ale incaperii.

Cu un buget de aproximativ 45000 de euro, renovarea a durat 2 ani, cu ajutorul mai multor echipe de meseriasi si implicarea directa a beneficiarilor-designeri.

Amenajare realizata de Adela Petra

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole