Stilul Memphis în amenajarea dormitorului- viață și culoare

Stilul Memphis este un stil de design interior care a apărut în anii ’80 și care se distinge prin utilizarea culorilor vibrante, formelor geometrice, combinațiilor neașteptate și elementelor ludice. Dacă dorești să aduci viață și culoare în amenajarea dormitorului tău folosind stilul Memphis, ține cont de următoarele idei.

 Cum să dai viață și culoare dormitorului cu stilul Memphis:

  1. Culori Vesele și Contrastante: Alege o paletă de culori vesele și contrastante. Folosește combinații neașteptate, cum ar fi roșu cu albastru electric sau galben cu mov intens. Pune accent pe contrast pentru a evidenția detaliile.
  2. Forme Geometrice Asimetrice: Stilul Memphis se bazează pe utilizarea formelor geometrice asimetrice. Optează pentru mobilier cu linii îndrăznețe și forme neconvenționale. De exemplu, un pat cu o formă neobișnuită sau noptiere cu colțuri ascuțite.
  3. Tapet cu Design Grafic: Folosește tapet sau autocolant pentru perete cu modele grafice și geometrice. Alege designuri amuzante și vii care să creeze o atmosferă energică în spațiul tău.
  4. Mobilier cu Texturi și Detalii Vesele: Selectează mobilier care să îmbine forme interesante cu texturi vesele. De exemplu, poți opta pentru o comodă cu sertare în culori îndrăznețe sau un scaun cu o tapițerie cu modele geometrice.
  5. Accesorii Îndrăznețe: Adaugă accesorii pentru a completa designul. Pernele cu imprimeuri îndrăznețe, cuverturi colorate și covoare cu modele geometrice sunt detalii cheie în amenajarea unui dormitor în stil Memphis.
  6. Arte și Obiecte Decorative: Integrează arta modernă și obiecte decorative nonconformiste în amenajarea dormitorului. Tablouri sau sculpturi care exprimă spiritul jucăuș și colorat al stilului Memphis vor adăuga un plus de caracter spațiului.
  7. Lumina Potrivită: Alege luminile care creează o atmosferă veselă și caldă în dormitor. Lămpi cu abajururi în culori intense sau candelabre cu forme inedite pot deveni elemente de impact.
  8. Combinații Neașteptate de Materiale: Experimentează cu materiale neconvenționale. De exemplu, mobilierul cu mix de materiale precum metal, sticlă și lemn poate adăuga o notă modernă și interesantă în stilul Memphis.
  9. Folosește Spațiul Creativ: Memphis încurajează creativitatea și originalitatea. Poți adăuga elemente precum un perete de accent cu modele geometrice sau rafturi în formă de cuburi pentru a maximiza spațiul și pentru a aduce o notă artistică în dormitor.

Stilul Memphis este un mod îndrăzneț și jucăuș. Alege elemente care te fac fericit și care îți reflectă personalitatea.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole