Stiluri predominante în designul interior în vara 2024

Vara anului 2024 aduce cu ea o varietate de stiluri predominante în designul interior, care reflectă dorința de confort, conectare cu natura și expresie personală.

Iată câteva dintre cele mai populare tendințe:

 Stilul Japandi:

O fuziune armonioasă a esteticii japoneze și scandinave, stilul Japandi pune accent pe minimalism, materiale naturale și armonie cu natura. Elemente cheie includ mobilier din lemn masiv, culori neutre, plante verzi și lumină naturală.

 Stilul Boho Chic:

Un stil eclectic și vibrant, care combină elemente vintage, textile bogate și accente artistice. Stilul Boho Chic pune accent pe confort, personalitate și expresie individuală. Elemente cheie includ covoare persane, mobilier tapițat, plante suspendate și decorațiuni handmade.

Stilul Industrial:

Un stil modern și raw, care pune accent pe elemente din beton, metal și lemn expus. Stilul industrial este perfect pentru spațiile urbane și oferă o atmosferă creativă și industrială. Elemente cheie includ pereți din cărămidă, corpuri de iluminat metalice și mobilier din lemn reciclat.

Stilul Lagom Scandinav:

Un stil minimalist suedez care pune accent pe echilibru, simplitate și bunăstare. Stilul Lagom promovează un mod de viață relaxat și armonios, concentrându-se pe elemente esențiale și funcționale. Elemente cheie includ mobilier din lemn deschis, culori neutre, luminozitate naturală și obiecte decorative simple.

Stilul Maximalist:

O reacție la tendințele minimaliste, stilul maximalist pune accent pe expresie personală, culori vibrante și modele îndrăznețe. Stilul maximalist nu se teme de aglomerație și încurajează crearea unui spațiu unic și plin de personalitate. Elemente cheie includ culori intense, modele geometrice, textile bogate și decorațiuni diverse.

Pe lângă aceste stiluri principale, vara anului 2024 va fi marcată și de o tendință generală către materiale naturale, sustenabile și artizanale. De asemenea, se va pune accent pe crearea de spații multifuncționale și adaptabile, care să se potrivească nevoilor și stilului de viață individual.

Indiferent de stilul pe care îl alegeți, este important ca designul interior al casei dumneavoastră să reflecte personalitatea și preferințele dumneavoastră. Creați un spațiu în care vă simțiți confortabil, relaxat și inspirat.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole