Studio mic, dar cochet amenajat

Pentru aceasta amenajare, proprietarii au hotarat sa apeleze la un designer care sa-i ajute sa optimizeze spatiul mic al apartamentului lor. Au avut un buget mic la dispozitie, dar care a fost folosit chibzuit gratie ideilor Annei, designerul cu care au colaborat.

Deschide Galeria

Suprafata apartamentului de doar 34 metri patrati a fost abordata minimal, cu piese sumare care sa asigure spatii de depozitare si o zona confortabila pentru conversatii, fara a agresa vizual camera sau fara a parea incarcata cu prea multe dulapuri.

Tinand cont de bugetul redus, designerul a ales sa pastreze o parte din mobilierul existent la care a adaugat piese utile pentru a contura ambientul dorit. S-a folosit de culori, imprimeuri si texturi pentru a creiona personalitatea acestui mic studio, iar rezultatul este unul peste asteptarile beneficiarilor. Ideile creative ale Annei au fost bine primite si, drept urmare, puse in practica.

Pentru a valorifica tematica cromatica aleasa, cateva carti vechi, fara coperti au fost pictate cu acuarela albastra. Acelasi albastru il vom intalni si la nivelul draperiilor, al pernelor decorative, dar si pe hol, asigurand coerenta si continuitate intre functiuni. Cateva accente de verde completeaza acest peisaj inspirat de culorile naturii, ale marii. Piesele albe de mobilier echilibreaza si scot in evidenta accentele de culoare. Si fundalul este preponderent alb, de aici si efectul de luminozitate si amplificare a spatiului creat prin aceste combinatii cromatice.

Dulapul cu usile din oglinzi reflecta lumina si creeaza iluzia de largire a spatiului, un truc de folosit in orice spatiu mic. Pe hol, usa de la camara a fost inlocuita cu un model tip oblon, tot alb. Contrastul alb-albastru aminteste de decorurile mediteraneene.

Si in bucatarie a fost pastrat mobilierul, dar si pardoseala, ambele in conditie buna si usor de valorificat. Amenajarea de aici este simpla, cu cateva mici detalii colorate si un mozaic cu albastru-turcoaz ce aminteste de tematica din restul casei. Iata cum o bucatarie banala poate fi reamenajata cu cateva decoratiuni simple, dar de mare efect: scaune in spiritul stilului cromatic ales, vesela si suporturi ceramice colorate pentru flori, plus o zugravire noua a peretilor si o draperie in stil roman, bineinteles tot in albastru.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole