Sublimul refugiu rustic al lui Cindy Crawford

Un supermodel si-ar putea petrece vacantele oriunde – cel putin aceasta este acceptiunea oamenilor. Oriunde da, dar nu oricum. Cindy Crawford isi gaseste de ani buni linistea intr-o parte a Canadei numita cottage country, locul preferat al celor din Toronto, care si-au construit pe malul lacului de aici case simple din sindrila si le-au vopsit intr-un negru intens, ce se pierde in marea de pini. Totul in cautarea unui refugiu rustic in care timpul sa-i uite macar putin.

Deschide Galeria

Privelistea uimeste prin frumusetea laica si reconfortanta. „Anonimatul si simplitatea sunt la mare pret zilele acestea”, remarca Cindy. Proprietatea are cu totul 28.329 de metri patrati si la inceput, cand a fost cumparata, se gasea aici doar o cabina de pescuit cu linoleum pe jos.

Citeste si despre casa din Africa de Sud cu o priveliste cuceritoare

Dupa ce a studiat arhitectura locala a caselor plutitoare din sindrila cu doua etaje si pe cea a cabanelor rustice de vanatoare, Cindy si sotul sau au optat pentru o cabana din lemn. Au ales un tip de cherestea intunecata, pentru a se integra paletei autohtone si cu timpul au inteles confortul pe care il presupune acest material.

Alfredo Paredes, designer pentru brandul Ralph Lauren, le-a oferit consultanta in amenajarea locuintei de vacanta.Cuplul detine in total 7 resedinte (dintre care una in selectul cartier Upper East Side si una in statiunea exclusivista Cabo San Lucas) pe care le-a decorat dupa bunul plac.

In cazul acestei case au optat pentru materiale naturale pe care le-au accentuat cu lanterne de alama, canoe in miniatura si dream catchers („capcane pentru vise”) realizate de triburile Ojibwa. Totul este firesc si cu bun-gust: un scaun vintage a fost innobilat prin capitonarea cu o patura Pendelton si o comoda ce a apartinut candva unui bar din Aspen ii tine companie unei canapele adusa de Cindy din casa in care a copilarit. Un mesaj de multumire din partea vecinilor de peste lac, inscriptionat conform traditiei locale pe un blat de mesteacan rotunjit la capete, sta la loc de cinste.

Citeste si cum poate deveni un hambar o locuinta spectaculoasa

Rezultatul este atat de frumos incat odata cu venirea primaverii toti membrii familiei se gandesc cu jind la tufele de afine si la pontonul pe care isi vor petrece dupa-amiezele de vara. Copiii lui Cindy – Presley, un adolescent de 16 ani si Kaya, fiica sa de 13 ani, sunt primii care se arunca in apa de indata ce hidroavionul atinge apa lacului. „Este singura perioada din an si singurul loc de pe pamant unde copiii mei nu aprind televizorul si nu sunt interesati de telefoanele mobile”, spune fericita Cindy.

Intreaga rutina se schimba aici, ca prin minune – Cindy face faimoasa sa paine cu banane in fiecare dimineata, iar activitatile zilnice alterneaza intre plimbari cu barca, cine in aer liber si sporturi nautice. Serile sunt dedicate relaxarii pe veranda, in compania muzicii care invaluie subtil spatiul – un mix de Crosby, Stills, Nash & Young si Pearl Jam. „Am ascultat muzica asta toata viata mea”, adauga micuta Kaya, spre amuzamentul general.

Anul trecut, Cindy si-a petrecut intreaga vara aici lucrand la o carte ce va aparea anul acesta, numita „Becoming”, in care fostul supermodel vorbeste de-a lungul a 150 de fotografii despre viata din industria modei.”La anul voi implini 50 de ani si simt ca am atins acel punct in care experientele mele pot fi impartasite”, declara Cindy Crawford fara urma de regret.

Aici, pe malul lacului, timpul si gandurile iau o pauza. Nimeni nu poarta ceas si au refuzat sa cumpere vreunul in intreaga casa. „Ideea este sa iei o pauza, sa respiri mai incet. Viata trece repede, dar te asteapta putin”, conchide Cindy.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole