Surprinzatoare aceasta bucatarie! Amenajare plina de inspiratie gandita ca o zona de zi

Recunoastem! Ne plac mult amenajarile de bucatarii. In fiecare exemplu gasim surse de inspiratie pe care ti le aducem aici ca mai apoi si tu sa iti poti amenaja la randul tau bucataria la care visezi. Amenajarea pe care ti-o propunem astazi ne-a placut mult si credem ca o sa-ti mearga drept la inima.

Deschide Galeria

Atunci cand locuiesti la bloc, spatiile sunt mici, iar bucatariile nu fac exceptie. De aceea, amenajarile sunt adaptate dimensiunilor existente, iar anumite stiluri sunt mai greu de redat. Cu toate acestea, solutiile creative ale designerilor ne demonstreaza ca nu exista limite atunci cand iti doresti sa obtii decorul mult visat. Dovada este aceasta bucatarie de 14 metri patrati abordata intr-un mod ingenios, creand un spatiu de zi placut, functional si confortabil.

In spatiul existent, a fost conturata o zona de gatit, un loc pentru luat masa, dar si un colt pentru lectura sau relaxare cu un fotoliu si lampadar. Avem practic trei zone diferite armonios integrate in spatiul initial al bucatariei. Au fost inlocuite usile, iar bucataria delimitata de o partitie cu sticla, ce imita o zona de fereastra. Camera ramane astfel luminoasa, iar culorile deschise amplifica spatiul.

Pentru bucatarie, amenajarea urmeaza o linie simpla, functionala. Mobilierul este dispus sub forme literei U, cu trei laturi care asigura loc eficient pentru gatit si depozitat. Decorul conturat ne aminteste de stilul rustic, cu al lui lemn, ferestre mari si textile naturale inspirate de natura. Aici vorbim despre un stil reinterpretat, care a putut fi adaptat si aplicat unei bucatarii de bloc.

Electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra un caracter unitar si ordonat. Exceptie face hota care prin a ei design ne inspira ideea aceasta de rustic. Blatul de lemn in combinatie cu frontul alb al dulapurilor si nuantele blande de pe pereti imprima caldura decorului. Suporturile metalice pentru ustensile si condimente, bateria de la chiuveta, ideea unor perdelute in geamul dulapurilor cu usi din sticla sau dulapul cu vesela expusa sunt doar cateva din elementele prin care se contureaza aceasta poveste rustic-moderna.

Texturile si culorile joaca un rol important in aceasta amenajare. Galbenul fotoliului, verdele draperiilor si al corpurilor de iluminat, precum si textilele (vezi perdelele si draperiile) contureaza o zona intima, confortabila, relaxanta in spatiul imaginat ca o veranda.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare de bucatarie si in masura in care spatiul iti permite sa poti aborda un decor similar!

Design: Ilina Karina

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole