Sustine Romania la Electrolux Design Lab 2014!

Romania are 8 reprezentanti la Electrolux Design Lab 2014, fiind tara cu cele mai multe proiecte din lume inscrise in cadrul concursului international. Electrolux Design Lab 2014 premiaza cele mai bune concepte venite din 43 de tari, numarul candidatilor fiind de peste 100 in acest an.

Deschide Galeria

Expertii de la Electrolux au ales deja cele mai bune concepte care sa mearga in faza urmatoare a competitiei globale de design, acestea urmand sa concuree pentru marele premiu de 5.000 de euro si un internship platit, pe durata a 6 luni, in cadru unui centru international de design Electrolux.

 

Electrolux Design Lab 2014

“Crearea locuintelor sanatoase” a fost tema concursului pentru 2014 – Creating Healthy Homes – orientate pe 3 mari domenii de interes, cum ar fi: “Culinary enjoyment” – Delectare culinara, “Fabric care” – Ingrijirea tesaturilor si “Air Purification” – Purificarea aerului.

Peste 1.700 de concurenti din intreaga lume si-au inscris conceptele in 2014, ideile fiind dezvoltate pe baza comportamentului aratat de consumatori si incercand sa identifice nevoile acestora in functie de mdiul in care isi desfasoara activitatea.  

 

Concept prezentat in cadrul Electrolux Design Lab 2014

„Trei proiecte au primit votul juriului, iar al patrulea votul publicului, ceea ce nu poate decat sa ne bucure si sa ne reconfirme valoarea si potentialul tinerilor romani care au gandit aceste concepte. Prin intermediul lor, Romania este si mai aproape de a castiga un loc pe harta designului international, calificandu-se in Top 70+ si trecand in etapa urmatoare”, a declarat Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager Electrolux Romania, cu referire la concurentii romani inscrisi in concurs.

Proiectele romanesti cu sanse mari de castig la Electrolux Design lab 2014 sunt: Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara si Proiectul AMO Love people al lui George Preoteasa, din cadrul The Alternative School for Creative Thinking din Bucuresti.

Sursa Foto: Romania Libera – Stiinta & Tehnologie

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole