Syrie Maugham: O influență semnificativă în designul de interior

Syrie Maugham, cunoscută și sub numele de Syrie Conover, a fost o figură emblematică în lumea designului de interior din secolul XX. A contribuit semnificativ la definirea stilului „Hollywood Regency”, o combinație elegantă de elemente tradiționale europene cu influențe moderne americane.

Sursa foto: womenwhomeantbusiness.com/

Stilul lui Syrie Maugham:

Eleganță și rafinament: Designul lui Maugham era caracterizat de o eleganță atemporală, cu o atenție deosebită la detalii și o utilizare sofisticată a culorilor și texturilor.

Amestec de stiluri: Ea combina cu îndrăzneală elemente tradiționale europene, cum ar fi mobilierul antic și candelabrele cristaline, cu piese moderne americane, creând un aspect eclectic și unic.

Culori vibrante: Maugham era cunoscută pentru folosirea culorilor vibrante și îndrăznețe, cum ar fi roz, portocaliu și verde, care aduceau o notă de prospețime și energie spațiilor sale.

Materiale bogate: Folosea materiale luxoase, cum ar fi mătase, catifea și blănuri, pentru a crea o atmosferă opulentă și sofisticată.

Influența lui Syrie Maugham:

Definirea stilului Hollywood Regency: Maugham a jucat un rol esențial în definirea stilului „Hollywood Regency”, care a devenit popular printre elitele de la Hollywood în anii 1930 și 1940.

Inspirație pentru designeri contemporani: Lucrările lui Maugham continuă să inspire designeri de interior contemporani, care apreciază eleganța atemporală și rafinamentul stilului său.

Moștenire durabilă: Maugham a lăsat o moștenire durabilă în lumea designului de interior, fiind considerată una dintre cele mai influente figuri ale secolului XX.

Exemple de proiecte:

Casa lui Gary Cooper: Una dintre cele mai faimoase proiecte ale lui Maugham a fost casa actorului Gary Cooper din Beverly Hills, California. Casa a fost amenajată în stilul „Hollywood Regency” clasic, cu o combinație de culori vibrante, materiale luxoase și mobilier elegant.

The Plaza Hotel: Maugham a contribuit și la designul interior al celebrului Plaza Hotel din New York City. A adus o notă de rafinament și eleganță spațiilor hotelului, apreciate și astăzi.

Casa lui Somerset Maugham: Syrie Maugham a locuit și ea în case decorate de ea însăși, inclusiv reședința sa din Londra, care era un exemplu perfect al stilului său personal.

Syrie Maugham a fost o pionieră în domeniul designului de interior, aducând o viziune unică și elegantă care a influențat semnificativ stilul caselor din secolul XX. Moștenirea sa continuă să inspire designeri contemporani, care apreciază rafinamentul atemporal și eleganța stilului său.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole