fbpx

Tablouri din dopuri colorate expuse pe o strada din Timisoara

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

In aceasta perioada timisorenii se bucura de un eveniment inedit care are loc pe strada pietonala Marasesti. Mai exact, pe peretii Spitalului Militar au fost montate opt tablouri ,de aproape 15 metri patrati fiecare, realizate din dopuri colorate de plastic. Proiectul numit Urban Intervention – Coloram Pietonala face parte dintr-un alt proiect mai mare, TM1000 – Facem Timisul cel mai curat judet din tara in 1000 de zile.
“Incercam sa actionam pe mai multe planuri, de la actiuni de ecologizare a anumitor zone cu probleme, la concursuri de educatie ecologica – Scoala Zero Waste, campanii de informare/constientizare despre importanta colectarii selective si instalatii upcycle. Anul trecut, am lucrat cu pet-uri si le-am transformat in cel mai mare pod de pet-uri din lume, anul asta ne-am concentrat pe capace si uite ce-a iesit. De fapt, ideea din spatele proiectelor upcycle este sa privim deseurile ca pe resurse si sa le dam o noua viata, mai interesanta.” Ne-a spus Larisa Rusu reprezentanta Ecostuff Romania, organizatie care s-a ocupat de organizarea acestui proiect.
Asadar, Urban Intervention – Coloram Pietonala a pornit de la capace. Larisa ne-a mai impartasit cateva detalii despre proiect spunandu-ne: “avem o cunostinta care strange capace, pentru a le dona apoi la un centru de colectare, iar cu banii stransi vrea sa cumpere un scaun cu rotile pentru o persoana cu dizabilitati. Asadar, aveam la dispozitie vreo doua tone de capace si initial vroiam sa acoperim un gard oribil de la noi din Timisoara, dintr-o zona foarte circulata, dar pana la urma le-am transformat in tablouri uriase si le-am pus pe o strada gri si anosta din oras.”
Aproximativ doua saptamani a durat doar selectarea pe culori a capacelor (peste 35 de nuante de capace) si vreo trei saptamani insurubatul lor. Initial s-a incercat o colaborare cu cei de la liceul de arta pentru crearea modelelor, dar ulterior subiectul a ramas deschis pentru toti cei care au dorit sa se implice. S-a facut un concurs de idei pe tema foarte larga – Timisoara, mediu, arta, participare. S-au primit tot felul de propuneri, una mai ciudata ca alta, dar in final au fost alese sapte lucrari. Cel cu bicicleta a fost ales in urma voturilor de pe facebook.
Larisa ne-a mai povestit ca la alcatuirea tablourilor “am lucrat cu aproximativ 40 de voluntari, majoritatea dintre ei ne-au ajutat si la podul de anul trecut. Noi lucram cu voluntari pe proiect, pentru ca ne-am dat seama ca e cea mai buna solutie. Am muncit cam 14 ore pe zi, timp de 3 saptamani. Voluntarii (elevi de liceu, profesori, studenti, agenti de vanzari, bunici, corporatisti) veneau cum puteau, daca aveau 2 ore libere, erau la noi la atelier.”

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...