fbpx

Tablourile vegetale – accesorii decorative pentru armonizarea locuintei cu natura

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Tablourile vegetale sunt printre cele mai naturale accesorii decorative care armonizeaza spatiul de locuit cu mediul inconjurator. Tablourile vegetale imprumuta ideea peretilor vegetali, dar au dimensiuni mai reduse (de la 50 x 30 cm pana la 100 x 60 cm) si sunt incadrate de o rama care poate fi confectionata din lemn, pal sau plastic. Tablourile vii sunt create manual, incepand cu rama, care poate lua diferite forme, culori si dimensiuni, si terminand cu aranjamentul plantelor si aspectul final al tabloului. Astfel, fiecare tablou vegetal poate fi unic, meritandu-si pe deplin denumirea de arta vie. Rezultatul este un element decorativ care are puterea de a atrage toate privirile prin frumusetea, simplitatea si eleganta unei opere de arta creata de natura.

Deschide Galeria

Asadar, pentru ca ne intereseaza acest subiect si vrem sa aflam mai multe am apelat la Daniela Hantea, marketing manager la Greenwalls.

Din ce plante sunt realizate tablourile vegetale? Care sunt cele mai populare soiuri de plante?

Tablourile vegetale realizate de noi sunt alcatuite din plante naturale, evitandu-se utilizarea plantelor stabilizate sau prezervate tocmai pentru a capta avantajele spațiilor verzi si a le transpune in mediile urbane in care vegetatia nu a fost niciodată un punct forte.

Sunt alcatuite din plante cu frunzis bogat care sa asigure fundalul tabloului, precum Epipremnum, si din plante de interior care sa asigure o cromatica placuta, prcum Anthurium, Cyclamen, Spathipyllum, Guzmania, Croton, Cordyline, Trandafir etc.Alegerea plantelor depinde foarte mult de preferintele clientilor, dar si de ansamblul general al spatiului in care este amplasat tabloul vegetal.

Se potrivesc doar pentru birouri sau si pentru locuinte?

Tablourile vii se potrivesc atat in birouri, cat si in locuinte, fiind perfecte pentru spatii mai mici, in care amenajarea unui perete vegetal ar insemna limitarea suprafetei. Imaginatia si designul interior al spatiului in care sunt amplasate sunt singurele elemente care trebuie luate in considerare, tablourile vegetale putand lua diverse forme, dimensiuni si culori.

Care sunt etapele de asamblare a unui asemenea tablou?

Primul pas consta in alegerea materialului din care este confectionata rama tabloului, stabilirea formei si a stilului – rama clasica sau moderna – astfel incat aceasta sa se potriveasca cu mobilierul din incapere. Se trece apoi la alegerea plantelor, se monteaza sistemul de sustinere al acestora pe plan vertical si incepe aranjamentul propriu-zis al tabloului.

Cum se intretine un tablou vegetal?

Fiind de dimensiuni mai mici, tablourile vegetale nu necesita intretinere speciala. Plantele trebuie ingrijite la fel ca acelea din ghivecele interioare pe care le intalnim in orice locuinta.

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...