Tapetarea partiala a camerei, noua moda in design interior

Tapetarea partiala a camerei a devenit o adevarata moda in designul interior. Tapetul poate fi un element cu ajutorul caruia puteti sa va infrumusetati locuinta. Dar nu in modul clasic, pe care il cunoaste toata lumea, ci in combinatii diverse, atat lipit pe pereti cat si pe usi sau alte obiecte de mobila.

Deschide Galeria

Astfel, daca iti place un anumit tapet dar nu vrei sa decorezi intreaga camera cu acest model, poti sa-l integrezi partial in decor. Lipind bucati in anumite zone importante ale camerei, acestea devenind punctele de atractie ale locuintei.

In cazul in care ati gasit un model de tapet care va place si vreti sa-l folositi in decorarea camerei trebuie sa stiti ca exista un set de reguli de care ar trebui sa tineti cont. Sunt necesare cateva accesorii indispensabile precum: o masa de lucru, fir cu plumb, foarfeca, rigla, pensula, rola de cauciuc; dupa care un alt pas important este curatarea peretelui.

De asemenea, cand alegeti tapetul trebuie sa tineti cont si de celelalte elemente de decor, de culori si de forme, pentru a nu incarca spatiul din punct de vedere vizual.

Iata ce combinatii de design interior puteti face cu ajutorul tapetului:

  • tapetarea partiala a unui perete;
  • tapetarea interiorului dulapului;
  • tapet inramat. Pe unul din peretii mai mici puteti lipi un tapet inramat, pentru a crea senzatia ca acolo se afla o fresca. Este important ca tapetul sa aiba un model sofisticat si colorat.
  • tapetarea unor parti din peretii bucatariei;
  • tapetarea spatiului de sub scari;
  • o bucata de tapet pusa intr-o rama poate fi un excelent tablou;
  • tapetarea usii.

Ti-am pregatit in galerie idei si modele de amenajari care folosesc tapetul pentru a realiza decoruri speciale. Speram sa te inspire si pe tine!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole