Tendinte actuale in amenajarea dormitorului

Fiecare an vine cu tendintele si influentele sale, mai noi sau mai vechi. Fie ca privim per ansamblu sau pe fiecare camera in parte, este important sa aflam cum sa ne decoram intr-un mod cat mai functional si estetic interioarele din casele noastre.

Deschide Galeria

Se spune ca ne petrecem o treime din viata dormind, iar calitatea somnului depinde intr-o mare masura si de felul in care alegem sa ne amenajam dormitorul. De aceea, atunci cand pornim spre amenajarea acestei camere ar fi bine sa pastram o proportie intre ceea ce ne place si ceea ce putem sa integram efectiv in conturarea noii incaperi. In acest sens, aruncam o privire asupra celor mai noi tendinte in amenajarea dormitorului si te invitam sa extragi lucrurile care ti se potrivesc.

Culorile

Poate ca nu este neaparat o tendinta in sine, ci mai degraba o recomandare ce functioneaza in orice tip de dormitor, paleta de culori neutre este intalnita in foarte multe amenajari de dormitor. Specialistii recomanda o gama cromatica neutra care sa inspire un ambient relaxant si confortabil. Nuantele delicate de crem, bej, ivoire, gri sau culorile pastelate sunt ideale pentru un dormitor. Poti adauga si culori mai intense, ca elemente de accent sub forma accesoriilor (perne decorative, cuvertura, draperii, tablou).

Stiluri

In ceea ce priveste stilul abordat pentru o amenaja un dormitor nu exista o regula stricta. Poti mixa diverse influente, de la clasic, la shabby chic, la retro sau rustic cu elemente moderne sau contemporane astfel incat sa obtii decorul dorit. Tine cont de faptul ca in dormitor nu-ti doresti o amenajare incarcata, astfel ca trebuie sa alegi cu atentie cat si cum imbini elementele intre ele.

Functionalitate

Fiecare piesa de mobilier aleasa va influenta amenajarea dormitorului tau. Acorda o atentie sporita acestui detaliu, mai ales daca spatiul dormitorului este unul restrans. Poti renunta la clasicele noptiere si alege o tablie de pat cu etajere incorporate care sa le inlocuiasca cu brio. In functie de configuratie si disponibilitate, te poti orienta spre modele de comode cu design modern, pe colt, mai inalte sau mai late, cu usi sau sertare in diferite configuratii de organizare a spatiului de depozitare. Si in ceea ce priveste dulapul cu haine, poti opta pentru un model cu usi glisante, acoperite cu oglinzi care sa lase impresia de spatialitate.

O singura camera – mai multe functiuni

Desigur, functia principala a dormitorului e aceea de a ne odihni. Insa, nevoile si posibilitatile de amenajare sunt diferite, de aici si necesitatea integrarii si a unui birou sau spatiu de lectura in cadrul lui. De aceea, pe langa clasicele piese de mobilier, vom urmari sa integram armonios orice alta subfunctiune de care avem nevoie si pe care nu o putem contura intr-o alta incapere a casei noastre.

Rasfat senzorial

Amenajarea dormitorului nu se rezuma doar la alegerea mobilierului. Accesoriile joaca si ele un rol important prin capacitatea lor de a personaliza un spatiu. In dormitoarele contemporane se mizeaza pe senzatii redate de diferitele texturi integrate in decor, de la neted pana la moale si pufos sau calduros. De aceea, acorda atentie draperiilor, cuverturii, lenjeriilor, pernelor, covoraselor si a altor elemente care vin sa infrumuseteze spatiul si sa redea o stare de bine.

Sursa foto

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole