Tendinte in amenajari: decor cu plante pentru baie

Plantele au numeroase beneficii pentru interior. De la absorbitul noxelor si pana la functiile estetice, plantele sunt binevenite in orice casa. De obicei, alegem sa asezam ghivecele in camera de zi, dormitor sau bucatarie. Dar v-ati gandit cum ar fi sa le aduceti chiar si in baie? Si oricat de traznit ar suna, multi designeri adopta acest stil, al decorului cu plante pentru baie.

Deschide Galeria

Bineinteles ca trebuie sa tinem cont de cateva conditii. Ideal ar fi ca acestea sa aiba un geam pe unde sa intre lumina naturala, insa stim ca exista si bai fara aceasta facilitate. Spatiul are si el un rol important. Cu cat este mai mic, cu atat ne va fi mai greu sa integram si o planta. Nimic nu este imposibil insa.

In primul rand trebuie sa ne orientam catre plante care se pot descurca si cu o cantitate mica de  lumina si care iubesc umezeala. Exista anumite tipuri de ferigi care se potrivesc acestui tip de habitat, fiind cumva asemanator cu cel din mediul lor natural. Si bambusul intra in aceasta categorie si intr-o baie mai spatioasa va intra un ghiveci mai mare care sa poata fi asezat pe podea. Tineti cont doar de faptul ca bambusului ii trebuie o cantitate suficienta de apa.

Aloe vera vine intr-o varietate de marimi, forme si texturi; puteti alege acel soi care se potriveste cel mai bine cu baia dumneavoastra. O recomandam doar daca ii puteti asigura macar un coltisor cu lumina naturala constanta. Si iedera poate fi crescuta in mediul propice al baii, sub rezerva ca si ei ii trebuie asigurata lumina solara.

Sansevieria sau limba soacrei asa cum este denumita popular este o planta populara si este potrivita pentru orice casa. Absorb toxinele din aer si sunt in general rezistente, neavand nevoie de multa ingrijire. In baie le puteti aseza intr-un colt liber sau chiar pe marginea cazii in cazul in care exista o margine mai lata care fereste planta de atingerea directa a apei si sapunului. Adaugati si alte elemente decorative pentru un plus de interes.

Daca baia este suficient de spatioasa, puteti incerca si cu o minigradina amenajata pe verticala. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole