Tendinte in design interior: amenajari in tonuri de gri

In general, cu exceptia celor pasionati de amenajarile industriale sau minimaliste, proprietarii tind sa evite amenajarile monochrome, mai ales cand vine vorba despre gri. Perceputa ca ruda saraca a albului, griul este adesea marginalizat, considerat a fi o nuanta terna, lipsita de personalitate, monotona si care in general deprima.

Deschide Galeria

Nimic mai neadevarat. Va prezentam in cele de urmeaza un apartament amernajat integral in tonuri de gri, care sa demonstreze ca acesta poate pune in valoare un spatiu si il poate deschide foarte mult. Locuinta amenajata de designerii de la Ando Studio este un apartament din Tel Aviv, Israel.

Un avantaj al acestui spatiu, sunt intr-adevar interioarele cu tavan inalt si ferestrele uriase care permit o iluminare naturala constanta a apartamentului care pare sa se concentreze in jurul unui concept aerisit si deschis.

Livingul formeaza un open space cu diningul si bucataria. In timp ce zona de odihna este destul de liniara, sparta usor de masuta de cafea cu forma neregulata (de altfel si singurul strop de culoare din incapere), diningul are o personalitate mai puternica, data de sculpturile care il decoreaza si de tablourile de pe perete. Un accent foarte frumos este candelabrul modern suspendat deasupra mesei. Imediat dupa dining ne intalnim cu bar cu cinci locuri de la care privelistea pur si simplu iti taie rasuflarea.

Dormitorul principal mentine aceeasi linie, dar lemnul natural isi face putin mai mult loc in amenajare. Spectaculoasa este trecerea din dormitor spre baie, prin usile culisante transparente si draperiile diafane folosite pentru intimitate. Un al doilea dormitor, care ar putea fi destinat copiilor sau oaspetilor este mai mic ca suprafata, insa, face loc unor stropi de culoare si unor accesorii foarte vesele.

Cel de-al treilea dormitor este si preferatul nostru, gratie peretelui lucrat manual, care pare dantelat de sus pana jos. Si aici intalnim biblioteca minimalista formata dintr-un singur picior pe care o regasim si in alte puncte ale casei. Eleganta si rafinamentul acestui apartament sunt  un argument puternic impotriva retinerilor pe care le are orice persoana cand vine vorba de a amenaja in tonuri de gri. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole