Therme Bucuresti – o constructie uimitoare cu finisaje de inalta clasa

Therme Bucuresti, deschis pe 14 ianuarie 2016, este cu siguranta cel mai impresionant proiect construit in Bucuresti in ultimul timp. Investitia apartine grupului vienez A-Heat, lider global in solutii energetice industrial, constructia fiind demarata in toamna 2013.

Deschide Galeria

Dezvoltatorii prezinta complexul ca fiind cel mai mare spatiu de wellness, relaxare si entertainment din Europa. Suprafata sa este impresionanta, iar detaliile arhitecturale si tehnologice nu sunt mai prejos. Terenul pe care este amplasat complexul are 250.000 mp si suprafata acoperita este de 30.000 mp. Suprafata inverzita masoara 18.000 mp, cu peste 800.000 de plante, din care 25 de specii de palmieri adusi din SUA, Malaezia si Thailanda. Zona de vestiare enumera 4000 de dulapuri, exista 65 de dusuri din marmura cristalina, 20 de tobogane (din care sapte pentru copii) si sase saune. Apa termala de la Therme Bucuresti este extrasa de la o adancime de peste 3.100 de metri. Temperatura apei din piscine este de 33 °C, iar cea a aerului intre 29 si 30 °C.

Complexul este impartit in trei zone: The Palm (Zona de relaxare) – contine o gradina cu palmieri, jacuzzi si piscine cu aromaterapie, Elysium (Zona de rasfat) are multiple saune tematice si o piscina cu seleniu iar zona Galaxy este special destinata familiei, avand o zona cu tobogane si piscina cu valuri.

In zona Elysium exista si un dus cala, numit si Floarea Evei, la care s-au folosit 2000 de placi de mozaic de 29 x 33 cm Victorian Diamond Marmara din colectia Stone de la Dalet Baie.

Am aflat si ce obiecte sanitare si finisaje s-au folosit pentru acest proiect impresionant in zonele de vestiare si birouri. Birourile personalului au fost decorate cu parchet de la Karelia- Polar Wood Tundra, o pardoseala triplu stratificata cu un grad ridicat de rezistenta la uzura si un sistem special de imbinare.

In spatiul vestiarelor, Delta Studio a livrat placi de gresie de 60×60 cm si 60×30 cm de la producatorul Italian FMG, divizie a Iris Ceramica. Colectia Statuario Venato Extra a fost aleasa pentru textura sa fina si venaturile de mare efect, fiind o colectie pretabila pentru zonele cu trafic intens, extrem de rezistenta la uzura si usor de curatat.

Pentru amenajarea bailor, s-au ales de la Delta Studio sanitare de la Villeroy&Boch, mai precis  colectiile Pure Stone, Aveo si O.Novo, cu un design inovator si functii impecabile. Bateriile de lavoar sunt de la Hansgrohe, colectiile Focus Electronic si Focus 100, avand un design contemporan potrivit spatiului.

Surse foto: www.nwradu.ro; frommonawithgloss.ro; z0ltan77.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole