ThermProtect – tehnologia panourilor solare inteligente Viessmann

Cu totii cunoastem beneficiile pe care le au panourile solare instalate la sistemele de incalzire ale casei. Cu ajutorul colectorilor solari poate fi economisita peste o treime din energia necesara intr-un an pentru incalzire si prepararea apei calde, economisind semnificativbugetul familiei.

Deschide Galeria

 Insa, ce ne facem daca la un moment dat nu avem nevoie de toata energia captata si colectorul incepe sa se supraincalzeasca?

Viessmann a venit cu solutia! Marele producator de sisteme de incalzire a creat o tehnologie care protejeaza panourile solare de temperaturile foarte mari. Modele care se bucura de noua tehnologie germana numita ThermProtect sunt Vitosol 100-FM si Vitosol 200-FM.

Ce inseamna ThermProtect?

Tehnologia patentata de Viessmann, ThermProtect, consta intr-unstrat de acoperire inteligent care protejeaza panourile solare de supraincalzire. Astfel, ThermProtect decupleaza colectorii solari in momentul atingerii temperaturii de 75 de grade Celsius, punct de la care incepe sa se modifice structura cristalina a suprafeței de acoperire astfel incat creste semnificativ gradul de reflexie a razelor solare, ceea ce conduce la diminuarea absorbiției de caldura. Temperatura maxima de lucru a colectorului fiindmai redusa, elimina riscul formarii vaporilor in circuitul solar.

Cand colectorul solar se raceste, cristalele revin la structura initiala. In aceasta etapa, peste 95% din energia solara incidenta este absorbita si transformata in caldura si doar 5% este reflectata. Structura cristalina este reversibila nelimitat, iar asta face ca functia ThermProtect sa ramana disponibila permanent.

Colectorii solari Vitosol 100 – FM si Vitosol 200 – FM

Colectorii solari plani Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM reprezinta completarea ideala pentru orice tip de instalatie de incalzire. Cu o suprafata de 2,3 m², colectorii solari sunt adecvati practic pentru orice necesar energetic.

 Acestia asigura pana la 60% din energia medie anuala necesara incalzirii apei calde menajere, dar pot constitui si un suport pentru incalzire. In combinatie cu un cazan in condensatie, cu ajutorul colectorilor solari poate fi economisita peste o treime din energia necesara unui an pentru incalzire si prepararea apei calde.

Vitosol 200 – FM este potrivit in cazul in care se doreste o alta culoare a panoului decat cea standard de albastru inchis.Colectorul solar Vitosol 100-FM poate fi achizitionat in culoarea aluminiu metalic.

ThermProtect asigura colectorilor Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM o putere mai mare, in comparație cu colectorii tradiționali. Acest lucru se intampla deoarece la colectorii Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM nu mai apare stagnarea si prin urmare acestia pot furniza permanent caldura.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole