Tipuri de arbuști cu formă inedită, ideali pentru plantare în grădină

Atunci când alegeți arbuști pentru grădina dumneavoastră, este important să luați în considerare nu doar florile și frunzișul, ci și forma generală a plantei. Arbuștii cu forme inedite pot adăuga o notă de interes și personalitate grădinii dumneavoastră și pot crea un punct focal uimitor.

Iată câteva tipuri de arbuști cu formă inedită, ideali pentru plantare în grădină:

Arborele topiar: Acești arbuști sunt tăiați în forme geometrice sau figuri, cum ar fi animale, stele sau chiar oameni. Arborele topiar poate fi un element distractiv și unic în orice grădină.

Arborele cu frunze purpurii: Acești arbuști au frunze care sunt de un purpuriu vibrant, care pot oferi o notă de culoare grădinii dumneavoastră, mai ales toamna când multe alte plante își pierd frunzele.

Salcia pletoasă: Acești arbuști au ramuri care plâng spre pământ, creând un aspect dramatic, tip cascadă. Salcia pletoasă este perfect de plantat lângă o intrare sau o alee.

Arborele cu tulpină arcuită: Acești arbuști au o tulpină care se îndoaie sau se arcuită, creând o formă grațioasă și elegantă. Arborele cu tulpină arcuită este perfect pentru a fi plantat ca element central într-o grădină de flori.

Arborele cu ramuri răsucite: Acești arbuști au ramuri care sunt răsucite sau contorsionate, creând o formă unică și interesantă. Arborele cu ramuri răsucite este perfect pentru a fi plantat ca element focal într-o grădină cu stânci.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele tipuri de arbuști cu formă inedită care pot fi plantați în grădina dumneavoastră. Când alegeți arbuști, luați în considerare dimensiunea grădinii dumneavoastră, cantitatea de lumină solară pe care o primește și stilul general al peisajului dumneavoastră. Cu puțină planificare, puteți găsi arbuștii perfecți pentru un plus de farmec și personalitate grădinii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole