Tipuri de flori perene de plantat primăvara în curte, cu înflorire imediată

Există o mulțime de flori perene care pot fi plantate primăvara în curte și care vor înflori imediat.

Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni de flori pentru curte:

Panseluțe:

Panseluțele sunt flori mici, delicate, care vin într-o varietate de culori. Sunt foarte ușor de cultivat și vor înflori continuu din primăvară până toamna.

 Margarete:

Margaretele sunt flori vesele și colorate care sunt ușor de cultivat și de îngrijit. Preferă soarele plin și un sol bine drenat.

 Crini:

Crinii sunt flori elegante și parfumate care vin într-o varietate de culori. Preferă soarele sau umbra parțială și un sol bine drenat.

Bujori:

Bujorii sunt flori mari și spectaculoase care vin într-o varietate de culori. Preferă soarele sau umbra parțială și un sol bine drenat.

 Lavandă:

Lavanda este o plantă perenă cu flori mici, parfumate, de culoare violet. Preferă soarele și un sol bine drenat.

Salvia:

Salvia este o plantă perenă cu flori mici, colorate, care vin într-o varietate de culori. Preferă soarele și un sol bine drenat.

Echinacea:

Echinacea este o plantă perenă cu flori mari, roz sau violet. Este o plantă medicinală cu proprietăți antiinflamatoare și antivirale. Preferă soarele și un sol bine drenat.

Delphinium:

Delphinium este o plantă perenă cu flori înalte, albastre sau violet. Preferă soarele plin și un sol bine drenat.

Astilbe:

Astilbe este o plantă perenă cu flori mici, pufoase, care vin într-o varietate de culori. Preferă umbra parțială sau umbra totală și un sol umed.

Heuchera:

Heuchera este o plantă perenă cu frunze colorate și flori mici, albe sau roz. Preferă umbra parțială sau umbra totală și un sol bine drenat.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele flori perene care pot fi plantate primăvara în curte și care vor înflori imediat. Alegeți florile care vă plac cel mai mult și care se potrivesc cel mai bine cu climatul și cu solul din grădina dumneavoastră.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole