Tipuri de terase exterioare

Există multe tipuri diferite de terase exterioare, fiecare cu propriul său stil și funcționalitate.

Iată câteva dintre cele mai comune tipuri:

Terase alipite:

Aceste terase alipite de o casă sau o clădire și sunt de obicei acoperite. Ele pot fi o extensie a spațiului de locuit din interior și pot fi folosite pentru o varietate de scopuri, cum ar fi luat masa, relaxarea sau distracția.

Terase independente:

Aceste terase nu sunt atașate de o casă sau o clădire și pot fi amplasate oriunde pe proprietatea dumneavoastră. Ele sunt de obicei mai mici decât terasele atașate și pot fi acoperite sau descoperite.

Terase pe acoperiș:

Aceste terase sunt situate pe acoperișul unei case sau clădiri și oferă adesea vederi panoramice asupra zonei înconjurătoare. Ele pot fi un spațiu excelent pentru relaxare sau distracție și pot fi amenajate cu o varietate de mobilier și decorațiuni.

Terase cu piscină:

Aceste terase au o piscină încorporată și sunt perfecte pentru a vă bucura de vremea caldă. Pot fi amenajate cu o varietate de mobilier și decorațiuni și pot fi un spațiu excelent pentru relaxare sau distracție.

Terase cu grătar:

Aceste terase au un grătar încorporat și sunt perfecte pentru a găti și a mânca în aer liber. Pot fi amenajate cu o varietate de mobilier și decorațiuni și pot fi un spațiu excelent pentru a vă petrece timpul cu familia și prietenii.

Sfaturi pentru amenajarea terasei exterioare

Atunci când vă amenajați terasa exterioară, este important să luați în considerare următoarele:

Dimensiunea și forma terasei: Alegeți mobilier și decorațiuni care sunt proporționate cu dimensiunea terasei dumneavoastră.

Scopul terasei: Gândiți-vă cum veți folosi terasa și alegeți mobilier și decorațiuni care se potrivesc nevoilor dumneavoastră.

Stilul casei dumneavoastră: Alegeți mobilier și decorațiuni care se potrivesc stilului casei dumneavoastră.

Elementele naturale: Încorporați elemente naturale în amenajarea terasei dumneavoastră, cum ar fi plante, copaci și pietre.

Confort: Asigurați-vă că terasa dumneavoastră este confortabilă și primitoare, adăugând mobilier moale, perne și pături.

Iluminat: Alegeți surse de iluminat potrivite pentru a putea folosi terasa și seara.

Accesorii: Personalizați terasa dumneavoastră adăugând accesorii, cum ar fi covoare, opere de artă și ghivece cu flori.

Cu o planificare atentă, vă puteți crea o terasă exterioară care este perfectă pentru relaxare, distracție și petrecerea timpului cu cei dragi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole