Tocatorul de resturi menajere – dispozitivul care ne face viata mai usoara

Fara doar si poate tocatorul de resturi menajere este un dispozitiv indispensabil oricarei bucatarii moderne. Resturile de mancare variaza intre 10 si 20% din gunoiul menajer, in acest caz tocatorul este o alternativa eco-friendly in conditiile in care expansiunea deseurilor alimentare reprezinta in continuare o problema la care se cauta solutii.

Deschide Galeria

Acest echipament se monteaza sub masca de protectie a chiuvetei de la bucatarie. Dispozitivul este atasat sistemului de scurgere iar odata cu apa resturile alimentare sunt toacate apoi eliminate. Pur si simplu porniti apa rece, puneti deseurile alimentare in chiuveta si impingeti-le catre gura de scurgere. Astfel nu mai veti fi nevoiti sa duceti gunoiul atat de des din cauza mirosului.

Tocatorul de resturi va poate asigura si o oarecare comoditate. Daca aveti o chiuveta in care au ramas dupa spalarea vaselor unele resturi alimentare: cartofi copti sa zicem, resturi de carne, coji de pepene sau alte produse pe care vreti sa le aruncati, nu trebuie decat sa impingeti si sa indesati aceste ramasite pe orificiul de scurgere iar acestea vor fi tocate si evacuate. Tocatorul macina aproape toate deseurile alimentare, inclusiv oasele si cojile de nuci asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca nu veti putea scapa de aceste resturi.

Un alt avantaj al tocatorului este ca reduce cantitate de gunoi, asta inseamna ca mai putin gunoi va fi depozitat la groapa de gunoi, acest lucru rezolvand partial problema gropilor de gunoi care se umplu tot mai repede odata cu cresterea numarului de locuitori de la orase.

Tocatorul de resturi poate avea si niste optiuni de operare in linistite. Asta inseamna ca si in cazul in care acesta toaca niste oase, sa zicem, zgomotul produs nu este suficient de tare pentru a deranja pe cineva aflat intr-o camera alaturata, sau sa deranjeze chiar persoana de la chiuveta care foloseste tocatorul.

Mirosurile neplacute care pot sa apara dupa un anumit timp pot fi indepartare macinanad una sau doua pungi cu cuburi de gheata sau doua lamai taiate bucatele.

Pretul unui tocator poate incepe de la 900 de lei, desi poate sa vi se para cam scump ganditi-va de cate probleme va poate scuti, in timp, acest dispozitiv. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole